Fii voluntarul educatiei tale!

FundaÈ›ia PreÈ›uieÈ™te Clipa, ca È™i prim proiect educaÈ›ional, È™i-a ales a (re)descoperi copilul cu tot ce înseamnă acesta (copilărie, pubertate, adolescentă, maturitate) È™i de a fi sustinător direct al acestuia, în instituÈ›ii precum grădinite, È™coli, licee, instituÈ›ii asociate.

Ca È™i adulÈ›ii, copiii trebuie să înveÈ›e să îÈ™i dezvolte propriile sisteme autonome de a face față provocărilor, de a găsi echilibrul în faÈ›a evenimentelor-cheie la care sunt inevitabil supuÈ™i È™i de a dobândi un autocontrol necesar, asupra propriei persoane.
Elevii claselor V-VIII, ai Åžcolii Ion ViÅŸoiu, nr.1, Chitila, în urma proiectului educaÈ›ional "Fii voluntarul educaÈ›iei tale!", vor avea posibilitatea de a evolua în cel mai fructuos mod, de a se dezvolta personal pe toate planurile: fizic, psihic, emoÈ›ional, social È™i comportamental, prin abordarea È™i învățarea un stil de viață eficient È™i indispensabil.

FundaÈ›ia PreÈ›uieÈ™te Clipa a ales să fie partener al proiectului educaÈ›ional "Fii voluntarul educaÈ›iei tale!", prin fondatorul fundaÈ›iei È™i psihologul Georgeta Nenciu, proiect ce îÈ™i întinde aripile pe tot parcursul unui an È™colar, tocmai ca să aducă un aport vizibil dorinÈ›ei de a aduce educaÈ›ia la un nivel optim pentru copiii È™i să cuprindă dorinÈ›ele È™i necesitățile acestora. Astfel, atât coordonatorii cât È™i echipa de proiect È™i-au propus să vină către copii, cu următoarele obiective:

• identificarea È™i înÈ›elegerea propriilor emoÈ›ii ca È™i răspuns al personalității fiecăruia în parte È™i acceptarea acestora fie că e vorba de sentimente ca tristeÈ›ea, furia, bucuria, etc.;

• identificarea semnificaÈ›iei pozitive sau negative a unui comportament personal sau a celor din jurul lor;

• dezvoltarea È™i învățarea unui sistem empatic cu cei din jurul lor, ca È™i metodă de receptivitate la emoÈ›iile celorlalÈ›i;

• aplicarea unor metode personale în luarea deciziilor cu precizarea de a fi determinate costurile propriilor decizii, în raport cu traseul educaÈ›ional ales;

• analizarea ofertelor educaÈ›ionale din prisma avantajelor È™i dezavantajelor;

• dezvoltarea cât mai eficientă a abilităților de comunicare;

• exersarea identificării propriilor puncte slabe È™i tari, ca È™i exprimare a propriului simÈ› critic;

• dezvoltarea fizică È™i totodată dezvoltarea intelectuală, prin programe È™colare care să îi motiveze;

• dezvoltarea propriilor dorinÈ›e a a-È™i depăși limitele prin participare la concursuri, cu posibilități reale de reuÈ™ită, implicit câÈ™tig;

• formarea È™i dezvoltarea unui sistem de a reuÈ™i să se integreze cu uÈ™urință într-o echipă È™i de a-È™i monitoriza singuri spiritul de a lucra cu aceasta.

După ce am stabilit scopurile È™i obiectivele, ca È™i activitate de bază a proiectului, am ales JOCUL, jocul ca È™i activitate distractivă, dar totodată È™i ca mod specific al copiilor de a se comporta într-o competiÈ›ie sportivă, de a se integra într-un grup ce se va cunoaÈ™te prin întrebări, răspunsuri, ori dezlegarea unor probleme amuzante, de a-È™i exprima cu lejeritate emoÈ›iile, de a deosebi gândirea raÈ›ională de cea iraÈ›ională, de a-È™i cunoste È™i menÈ›ine resursele pentru o sănătate optimă, printr-un stil de viață sănătos.
AÈ™adar, fie că e vorba de jocuri ce vizează miÈ™carea ca moment recreativ, fie că e vorba de promovarea socializării prin jocuri de rol ori comunicare asertiva, fie că e vorba de realizarea unor activități care au ca È™i scop identificarea emoÈ›iilor-ca È™i exprimare È™i control al acestora prin joc, fie că e vorba de evaluarea realității cu mai multă precizie, fie că identificăm, conÈ™tientizam È™i promovăm un stil de viață sănătos, FundaÈ›ia PreÈ›uieÈ™te Clipa te învață să "Fii voluntarul educaÈ›iei tale!".

Cum în urma fiecărui proiect atât organizatorii cât È™i participanÈ›ii, vor să vadă rezultate concrete, se vor realiza seturi de evaluări prin care se va constanta observarea schimbărilor de comportament, se vor realiza interviuri cu ambele părÈ›i implicate în proiect È™i deopotrivă se vor completa chestionare È™i portofolii realizate de elevi.
Ca È™i rezultate aÈ™teptate, menÈ›ionam dobândirea de cunoÈ™tinÈ›e, capacități È™i atitudini necesare activității viitoare în È™coală, cât È™i a vieÈ›ii ulterioare a acestora în societate, cât È™i formarea È™i dezvoltarea unui stil de viață sănătos, armonios È™i eficient, util în buna creÈ™tere È™i evoluÈ›ie a acestora.

Noi suntem voluntarii clipei și de acum și voluntarii educației noastre!

Fii voluntarul educației tale!

Pentru mai multe detalii va rugăm să accesaÈ›i pagina noastră de Facebook http://www.facebook.com/FundatiaPretuiesteClipa cât È™i site-ul fundaÈ›iei www.fundatiapretuiesteclipa.ro .

Pentru detalii suplimentare puteți să ne scrieți pe adresa office@fundatiapretuiesteclipa.ro .