Ziua Copilului 2015

Fundatia Pretuieste Clipa sarbatoreste alaturi de micutii de la Centrul Educational Sf. Ioan Botezatorul ziua de 1 Iunie - Ziua Copilului cu baloane, confetii, dulciuri si zambete multe!

Ziua copilului (numită È™i Ziua internaÈ›ională a copilului) este în multe țări o sărbătoare pentru copii. Ea se sărbătoreÈ™te la date diferite în țări diferite. În România, ziua se sărbătoreÈ™te în fiecare an pe data de 1 iunie.

Ziua copilului a fost menÈ›ionată prima dată la Geneva la ConferinÈ›a Mondială pentru Protejarea È™i Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanÈ›i din diferite țări, au adoptat DeclaraÈ›ia pentru ProtecÈ›ia Copilului. După această conferință, multe guverne au introdus „Ziua copilului".

În anul 1954 Fondul InternaÈ›ional pentru UrgenÈ›e ale Copiilor al NaÈ›iunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat să dispună de o zi la aÈ™a-numita „Ziua copilului" (engleză Universal Children's Day).

În România Autoritatea NaÈ›ională pentru ProtecÈ›ia Drepturilor Copilului (ANPDC) s-a constituit la 1 ianuarie 2005