Tabara Internationala de Creatie Plastica

Tabara Internationala de Creatie Plastica "DAN PLATON" din Ploiesti, Alunis, aflata la editia a X-a a luat sfarsit, iar Fundatia Pretuieste Clipa s-a bucurat sa sustina acest eveniment.

Asteptam cu nerabdare astazi premierea si ne bucuram sa ne aflam alaturi de participanti!

Casa de Cultură „I.L. Caragiale" a Municipiului PloieÅŸti a organizeazat, în perioada 10 - 21 iulie 2015, cea de-a X-a ediÅ£ie a Taberei InternaÅ£ionale de CreaÅ£ie Plastică „Dan Platon". Evenimentul se va desfășura la AluniÈ™, în judeÈ›ul Prahova, informează Primăria PloieÈ™ti. La această manifestare culturală vor participa 10 artiÅŸti plastici din Å£ară ÅŸi din străinătate:

DragoÅŸ Minculescu - PloieÅŸti, România
Polina Petrova - Sofia, Bulgaria
Krasimira Drenska - Sofia, Bulgaria
Danuta Krakowiak - Polonia
Constantin Maxim - Republica Moldova
Teodor Macari - Republica Moldova
Ioana Crăciun Dobrescu - BucureÅŸti, România
Gheorghe Mosorescu - Brăila, România
Ion Radu - Brăila, România
Gheorghe Coman - BucureÅŸti, România

Pe parcursul celor nouă ediÅ£ii ale taberei au fost implicaÅ£i în proiect 87 de artiÈ™ti plastici, din România, Polonia, Bulgaria, Serbia, Anglia, Republica Moldova, Germania. În urma activității de creaÈ›ie artistică au rezultat lucrări de artă plastică ÅŸi sculptură care constituie patrimoniul pentru realizarea unei pinacoteci a municipiului PloieÈ™ti.