Concurs de Creatie Plastica- Arta intre talent si daruire, editia a IV-a, Chitila 2018

COMUNICAT DE PRESÄ‚

În perioada 1 februarie - 18 mai 2018 va avea loc in Chitila CONCURSUL NAÅ¢IONAL DE CREAÈšIE PLASTICÄ‚

„ARTA - ÎNTRE TALENT ȘI DÄ‚RUIRE"

Aflat la a IV-a editie si organizat de Scoala Gimnaziala ,,Prof. Ion Visoiu" in parteneriat cu Fundația Prețuieste Clipa, din acest an este inregistrat si in Caledarul Activitatilor Regionale (CAER) aprobat de Ministerul Educatiei Nationale.

Retrospectiva editiei anterioare ne dovedeste a fi unul dintre cele mai mari concursuri artistice din Capitală, È™i nu numai! În total au dat curs invitaÈ›iei noastre 200 profesori coordonatatori din peste 35 de judete din È›ară, însumând peste 1200 lucrări de creaÈ›ie plastică È™i 100 icoane pe sticla.

In cadrul editiei din acest an TEMATICA este: România - 2018 Centenarul Marii Uniri". Concursul cuprinde doua sectiuni: ,,Creatie Plastica" unde elevii vor surprinde peisaje, momente istorice, tradiÈ›ii, obiceiuri ale țării noastre, Romania - atunci si acum, iar in cadrul sectiunii ,,Icoane pe sticla" tematica este la alegere din iconografia tradiÈ›ională românească.

face parte din categoria activităţilor extraÅŸcolare ÅŸi este deschis participării tuturor elevilor din ciclurile de învățământ sau cluburi de artă: primar, gimnazial si liceal.

Elevii se pot înscrie până pe data de 30 aprilie 2018 pe baza fiÈ™ei de înscriere, completată È™i trimisă la adresa de e-mail: concursarta@yahoo.com

Vernisajul concursului și decernarea premiilor va avea loc pe 18 mai 2018 la Casa de Cultura Tudor Arghezi cu sprijinul Primariei Orasului Chitila.

Concursul este gratuit pentru toti participantii!

Se vor acorda premiile I, II È™i III È™i premii speciale pentru fiecare secÈ›iune È™i grupe de vârste. Premiile È™i diplomele vor fi înmânate la festivitatea de premiere. Se acordă diplome de participare tuturor elevilor. Cadrele didactice coordonatoare vor primi diploma de participare la concurs.

Premiile vor fi oferite cu spijinul sponsorilor. Lucrările din cadrul secÈ›iunilor vor fi publicate în toate materialele de promovare a evenimentului, cât È™i în catalogul ediÈ›iei.

Juriul concursului este constituit din artisti plastici apartinand UAP, inspectori de specialitate si profesori desemnati de catre organizator.

Persoană de contact: Elena Adriana Popa - Responsabil proiect

Regulament integral pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/concursarta.talentsidaruire/

D