Chitila Film Fest 2015

"Chitila Film Fest" este un eveniment aflat la cea de-a cincea ediÈ›ie, iar Fundatia Pretuieste Clipa este anul acesta partener organizatoric alaturi de FundaÅ£ia Pro Chitila si Primaria Orasului Chitila. „Chitila Film Fest" este un festival de film organizat în memoria marelui actor Eusebiu Ștefănescu, prezent la prima ediÈ›ie a festivalului. Actorul Eusebiu Ștefănescu a decedat în luna martie a acestui an.

Conceptul de "film în aer liber" este un concept extrem de popular în străinătate. Încă de la începutul secolului trecut, caravanele cinematografice mobile au avut succes în ţări precum Statele Unite, Australia, Statele Arabe, Japonia, Brazilia, Marea Britanie.
PrezenÈ›a masivă a publicului la ediÈ›iile precedente (peste 20 000 de persoane în doar 3 zile de festival) È™i ecourile pozitive din presă confirmă locul bine fixat al festivalului în peisajul festivalurilor de film autohtone, cât È™i identitatea sa aparte, bine conturată, prin complexitatea secÈ›iunilor incluse în programul evenimentului, dar È™i prin organizare. În cei 5 ani de existenţă, CFF a devenit un brand recunoscut pentru calitatea programelor prezentate, organizarea excelentă È™i atmosfera unică: apusul pe malul lacului Chitila; publicul aÅŸezat pe malul din dreptul celor trei stejari seculari, simbol al rezistenÅ£ei din timpul celui de-al doilea război mondial, marcaÅ£i pe hărÅ£ile militare ca ajutor pentru aterizarea avioanelor; invitaÈ›ii de excepÈ›ie.

Scopul festivalului este acela de a încuraja curentele cinematografice nou apărute, dând credit noii generaÅ£ii de cineaÅŸti români. CFF este un festival al viziunilor proaspete ÅŸi pline de imaginaÅ£ie, reunite într- un eveniment cultural de Å£inută.
De asemenea, un aspect important al festivalului îl constituie prezentarea celor mai importante filme româneÈ™ti, capodopere cinematografice care au marcat istoria filmului românesc È™i nu numai.

Obiectivele principale ale Centrul NaÈ›ional al Cinematografiei sunt acelea de susÈ›inere È™i promovare a Filmul Românesc, încurajarea dezvoltării Cinematografiei È™i recâÈ™tigarea locului pe care aceasta îl merită în Cultura românească. Proiectul "Chitila Film Fest" se pliază perfect pe obiectivele CNC prin modalitatea inedită de prezentare È™i promovare atât a filmelor recunoscute de-a lungul timpului dar, mai ales, prin promovarea filmelor generaÈ›iei noi. Accesul gratuit la proiecÈ›iile cinematografice ce vor fi prezentate la CFF oferă posibilitatea unei promovări mai intense în rândul tuturor iubitorilor de filme.

În continuare, Chitila Film Fest îÅŸi propune promovarea artei cinematografice, prin prezentarea celor mai importante filme de scurt-metraj ale momentului, după criterii ce Å£in de originalitatea subiectelor ÅŸi forÅ£a imaginilor. Este un festival al viziunilor proaspete ÅŸi pline de imaginaÅ£ie, din care ne propunem să facem un eveniment cultural internaÈ›ional.