Modul - Roata Emotiilor

Elevii claselor V-VIII, ai Școlii Ion ViÈ™oiu, nr.1, Chitila, în cadrul programului educaÈ›ional "Fii voluntarul educaÈ›iei tale!", după ce au descifrat tainele prieteniei, împreună cu profesorii È™i psihologii FundaÈ›iei PreÈ›uieÈ™te Clipa, au ales ca È™i promovare a modalităților de identificare a emoÈ›iilor, de exprimare È™i control a acestora prin joc, Roata EmoÈ›iilor.

Fie că e vorba de o relație afectivă de scurtă sau de lungă durată, oglindind atitudinea noastră față de realitate, emoțiile sunt nelipsite din viață noastră.
Fiecare elev a ales o emoÈ›ie È™i a trebuit să o asocieze cu un moment definitoriu din viață sa, urmând apoi să discutăm împreună, modul de percepere È™i a emoÈ›iilor din JoculRoata EmoÈ›iilor, destinate È™i celorlalÈ›i elevi.
Astfel, trăirea de emoÈ›ii diferite de către persoane diferite, ajută la o mai bună înÈ›elegere, învățare È™i identificare a acestora.
O diversitate de emoÈ›ii au fost puse in joc È™i ulterior alese de către elevi, astfel reusind să dezvoltăm competenÈ›e emoÈ›ionale, identificând cauza È™i consecinÈ›ele exprimării unei emoÈ›ii.
Am învățat împreună că toate emoÈ›iile sunt fireÈ™ti È™i normale, că suntem diferiÈ›i, însă putem trăi aceeaÈ™i emoÈ›ie în contexte diferite!

"Bucurie=atunci când am cunoscut-o pe prietenă mea!" (O. 11 ani)

"Tristete=dezamagire." (I. 13 ani)

Prețuiește clipa, prețuiește emoția!