Modul - Puncte tari, puncte slabe

Elevii claselor V-VIII, ai Școlii Ion ViÈ™oiu, nr.1, Chitila, în cadrul programului educaÈ›ional "Fii voluntarul educaÈ›iei tale!", au fost împărÈ›iÈ›i în grupe, susÈ›inute de psihologi È™i profesori, programul educaÈ›ional începand cu o temă ce nu mai are nevoie de nicio prezentare: PRIETENIA.

Fie că e vorba de simpatie, stimă, respect, ataÈ™ament reciproc ce leagă două sau mai multe persoane, ce implică sentimente de tot soiul, durabile sau mai puÈ›in durabile, prietenia leagă sau dezleagă, creând astfel experienÈ›e de viață complexe, atât în rândul copiilor, cât È™i în rândul adulÈ›ilor.
Fiecare dintre elevi, a dezvăluit în cadrul modului din programul Fii voluntarul educaÈ›iei tale!, care sunt punctele sale tari, dar È™i cele slabe È™i, care sunt modalitățile de a le anula pe cele slabe sau de a lucra asupra lor pentru diminuarea acestora.
Elevii au scris cele mai frumoase definitii ale prieteniei È™i, nu s-au sfiit să îÈ™i recunoască punctele slabe È™i să le discute liber în faÈ›a psihologilor È™i a profesorilor.
Am identificat astfel, împreună cu profesorii si psihologii FundaÈ›iei PreÈ›uieÈ™te Clipa, care este legătura ce uneÈ™te o prietenie, ce implică aceasta în rândul ambelor părÈ›i implicate, cum se menÈ›ine o astfel de legătură, care sunt aÈ™teptările È™i ce au fiecare de oferit într-o astfel de relaÈ›ie.
Am avut plicuri albe, în care fiecare elev È™i-a "expediat" punctele tari È™i punctele slabe catre profesorul sau psihologul sau, moment de o reală încantare pentru elevi È™i nu numai!

"Prietenia este un trandafir, dar care uneori te poate intepa." (I., 13 ani)

"Prietenia este o bucatarie!" (M. 11 ani)

Prețuiește clipa, prețuiește prietenia!