Modul - JOC DE ROL - Comportamente antisociale

FundaÈ›ia PreÈ›uieÈ™te Clipa continuă programul "Fii voluntarul educaÈ›iei tale" la Sc. Nr. 1 "Ion ViÈ™oiu" din Chitila, după ce au discutat despre teme precum Prietenia, EmoÈ›iile, Punctele slabe È™i punctele forte, cu o temă ce implică atât interes cât È™i informaÈ›ie: Comportamentele antisociale.

Astfel, elevii claselor V-VIII, au discutat împreună cu profesorii È™i psihologii, ce implică un comportament social neadecvat, care sunt consecinÈ›ele acestuia pe termen scurt, dar È™i pe termen lung.
Am încheiat Modulul de Comportamente antisociale cu o întâlnire în care am ales Jocul de rol în suprapunere cu situaÈ›ii "cheie" cu care s-ar putea confrunta elevii atât în È™coală, în familie, dar È™i în viaÈ›a de zi cu zi.
Modulul final a fost împărÈ›it în 3 jocuri de rol, unul exemplificând o călătorie cu trenul, cu tot ce implică aceasta - comportament, posibilitatea alegerii persoanelor cu care călătorim, etc., al doilea exemplificând o întâmplarea din viață cu care elevii s-au întâlnit È™i căreia i-au făcut față sau nu È™i al treilea, exemplificând o situaÈ›ie în care, după terminarea orelor de curs, în drum spre casă, elevii au avut parte de agresiuni, violenÈ›e, etc..
Elevii, unii timizi, alÈ›ii foarte deschiÈ™i È™i degajaÈ›i, È™i-au "jucat" rolul È™i astfel cu toÈ›ii au înÈ›eles atât evitarea unui comportament antisocial, dar È™i modalitatea în care ei pot cere ajutorul în cazul în care sunt puÈ™i în faÈ›a cu o situaÈ›ie neplăcuta, de acest gen.

Încheiem Modul de Comportamente antisociale, cu ideea că elevii au învățat să faca diferenÈ›a între un comportament corect È™i unul ce le poate crea probleme È™i totodată, sperăm că discuÈ›iile despre comportamente să nu se oprească aici È™i să să extindă pe viitor în È™coli È™i alte programe educaÈ›ionale!