Modul - Ghidul Prieteniei

Elevii claselor V-VIII, ai Școlii Ion ViÈ™oiu, nr.1, Chitila, în cadrul programului educaÈ›ional "Fii voluntarul educaÈ›iei tale!", continuă activitatea, axându-se pe subiectul prieteniei, cu tot ce implică aceasta.

Fie că e vorba de simpla definiÈ›ie a prieteniei, ori iniÈ›ierea unei relaÈ›ii de prietenie, modul în care ne alegem prietenii, ori competenÈ›ele pe care trebuie să le deÈ›inem pentru a menÈ›ine o relaÈ›ie de prietenie, modul în care solicităm ajutorul atunci când avem nevoie, ori stabilirea aÈ™teptărilor ce le avem de la un prieten, prietenia e a noastră, a tuturor È™i e vital să reuÈ™im să o definim cât mai corect.
Ne-am jucat de-asta data È™i am ales Ghidul Prieteniei ca È™i ajutor de nădejde, ghid ce a fost completat de fiecare elev în parte È™i apoi discutat È™i explicat.
Apoi, am ales Jocul cu creionul, ca È™i instrument de legătură (vârf-capăt), între două persoane, ajutând astfel elevii, să identifice cu uÈ™urință ce tip de relaÈ›ie promovează, în funcÈ›ie de care capăt l-au ales È™i de ce, care este gradul lor personal de implicare într-o relaÈ›ie È™i care este legătura jocului cu viață reală.
Elevii au descoperit astfel prietenia în toată complexitatea ei, ajungând astfel la o mai bună autocunoaÈ™tere È™i modalitate de exprimare È™i relaÈ›ionare!

"A avea un prieten adevărat înseamnă a avea totul!" (R. 10 ani)

Prețuiește clipa, prețuiește prietenia adevărată!