Modul - Comportamente antisociale

FundaÈ›ia PreÈ›uieÈ™te Clipa continuă programul "Fii voluntarul educaÈ›iei tale" la Sc. Nr. 1 "Ion ViÈ™oiu" din Chitila, după ce au discutat despre teme precum Prietenia, EmoÈ›iile, Punctele slabe È™i punctele forte, cu o temă ce implică atât interes cât È™i informaÈ›ie: Comportamentele antisociale.

Elevii claselor V-VIII au fost curioÈ™i să afle ce implică un comportament antisocial È™i care sunt efectele unui astfel de comportament atât în momentul prezent, când pentru ei e doar o metodă de a atrage atenÈ›ia sau de a refula, cât È™i în viitor, când un asemenea comportament le-ar putea influenÈ›a alegerea unei meserii È™i de ce nu, păstrarea acesteia pe o perioadă îndelungată.

Comportamentele antisociale fie că se referă la furt, la dificultăți recurente cu legea, la agresivitate ori violentă, au ca punct de plecare abuzuri suferinte în copilărie, prezenÈ›a unui părinte cu personalitate antisociala ori dependent de alcool.

Într-o atmosferă interactivă de întrebări-răspunsuri, am discutat È™i identificat comportamentele antisociale prezente în familiile ori mediul social al elevilor, ca în final să discutăm despre consecinÈ›ele unui astfel de comportament ce le-ar putea influenÈ›a într-un mod radical viaÈ›a.

Comportamentele antisociale, identificate È™i discutate, pot fi evitate ori de ce nu, anulate, mai ales în viaÈ›a unui elev ce are în față un viitor È™i alegeri importante de făcut!

"Un comportamnet antisocial mă poate împiedica să aleg meseria de pompier." (M., 16 ani)