Modul 3 - Atelier de desen

Sub egida AsociaÈ›iei Română Împotriva LeucemieiFundaÈ›ia PreÈ›uieÈ™te Clipa, continua Proiectul de Art Terapie, printr-un modul ce cuprinde desenul ca È™i formă de tratament prin artă, punând la dispoziÈ›ie întreaga recuzită pentru desfășurarea armonioasă a atelierelor în curs.

Am reinceput in 2013 Proiectul de Art Terapie ce se desfășoară în Institutul Clinic Fundeni, SecÈ›ia de hematologie, cu suportul cadrelor medicale prezente, a psihologilor voluntari È™i a reprezentanÈ›ilor A.R.I.L..

Vârsta a doua nu a fost un impediment pentru pacienti în a alege culori vii, de primăvară pentru a-È™i desena "Inima fericita", temă aleasă de FundaÈ›ia PreÈ›uieÈ™te Clipa pentru acest modul de desen. Flori, cireÈ™e ori nepoÈ›i, au fost motive ce ne-au însoÈ›it de-a lungul modulului È™i care însoÈ›esc pacienÈ›ii zi de zi în viață.
Am ales chiar inimi, nu coli albe de hârtie de această data, tocmai pentru a exemplifica mai concret sentimentele, trăirile È™i emoÈ›iile pe un obiect simbolic, fiecare pacient alegându-È™i o inimă: colorată, de dimensiuni mici sau mari, plată ori uÈ™or bombata.

Jocul a fost o reusita, căci solicitările de a desena pe un al doilea rând de inimi nu au încetat să apara.

Așadar, INIMA, fie că o desenăm cu carioci ori cu propriile emoții, are dreptul să fie fericită!