Modul 2 - Educatie Sexuala

Fundatia Pretuieste Clipa
, alege inceputul anului 2013 sa-l imparta cu elevii claselor a VI-a, a VII-a È™i a VIII-a, ai Școlii Ion ViÈ™oiu, nr. 1, Chitila, în cadrul programului educaÈ›ional "Fii voluntarul educaÈ›iei tale!", continuand proiectul, cu un subiect generos, de interes È™i aprofundare, de conÈ™tientizare È™i informare È™i anume: EDUCAÈšIA SEXUALÄ‚.

Si de data aceasta, FundaÈ›ia PreÈ›uieÈ™te Clipa a fost reprezentată de psihologi È™i voluntari, împărÈ›iÈ›i pe echipe mixte, astfel încât orele modulului să decurgă optim, ca reuÈ™ita finală să fie una pe măsură, cu aceasta ocazie multumindu-le Romeliei Dragnea, lui Radu Marius Chivulescu, lui Alexandru Pop si lui Elvis Sake.

Elevii, în urma primului modul de EducaÈ›ie Sexuală, ne-au oferit un feedback pozitiv, ce a manifestat interes È™i deschidere spre cunoaÈ™tere, atunci cand vine vorba de atractia fizica datorata modificarilor hormonale specifice varstei.
Am animat ora de curs cu un Joc de rol, ce a scos la suprafaÈ›a ipostaze ale elevilor, referitoare la tot ce implică o relaÈ›ie sexuală, în concordanță cu răspunsurile posibile ce le-ar fi fost date de către familie, grup de prieteni, profesori, la întrebările "cheie" ale acestora.
AÈ™adar, ne-au fost adresate întrebări precum: "Cand e corect să începi viață sexuală?", "Cum ne protejăm corect?", "Cum evităm o sarcină?", "Cum discutăm cu partenerul/parteneră dacă ne dorim să începem viață sexuală?", "Ce implică o viață sexuală?", "Cum se foloseÈ™te corect prezervativul?, întrebări ale căror răspunsuri le-am oferit în colaborare cu elevii.

Am avut parte de oră din care elevii au reuÈ™it să înÈ›eleagă majoritatea aspectelor unei implicari din punct de vedere fizic È™i totodată, o oră interactivă È™i interesantă!

"Intr-o relaÈ›ie sexuală trebuie să existe înÈ›elegere, plăcere dar mai ales iubire." (S. 16 ani)

"Atat un bărbat cât È™i o femeie, dacă vor o relaÈ›ie sexuală, trebuie întâi să comunice fiecare ce îÈ™i doreÈ™te, apoi să-l asculte È™i pe partener să vadă ce are de spus È™i acesta." (L. 13 ani)

"Sexul trebuie făcut protejat, neapărat." (A. 15 ani)