Modul 2 - Atelier de desen

Sub egida AsociaÈ›iei Română Împotriva Leucemiei, FundaÈ›ia PreÈ›uieÈ™te Clipa, a început Proiectul de Art Terapie, printr-un modul ce cuprinde desenul ca È™i formă de tratament prin artă, punând la dispoziÈ›ie întreaga recuzită pentru desfășurarea armonioasă a atelierelor în curs.

Am reinceputin 2013 Proiectul de Art Terapie ce se desfășoară în Institutul Clinic Fundeni, SecÈ›ia de hematologie, cu suportul cadrelor medicale prezente,a psihologilor voluntari È™i a reprezentanÈ›ilor A.R.I.L.

Modulul Atelierul de desen, È™i-a extins registrul de lucru È™i în saloanele SecÈ›iei de Hematologie, fapt îmbucurător pentru pacienÈ›ii a căror deplasare se dovedea a fi anevoioasă È™i dificilă, aproape imposibilă. AÈ™adar, un salon ce îÈ™i purta vârsta de la 26 de ani până la 80 de ani, a fost loc de joacă, reamintiri, senzaÈ›ii redescoperite È™i zâmbete ce-au dăinuit printre lacrimi de fericire. Am vorbit despre culorile preferate, despre viață, despre curaj È™i nădejde. Și cum nu se putea altfel decât aÈ™a, au ales cele mai vii È™i calde culori pentru a-È™i desena viaÈ›a.
PacienÈ›i cu vieÈ›i frumoase, demne de scris în pagini de cărÈ›i, pacienÈ›i veseli È™i demni, din nou ne-au învățat pe noi, psihologi de profesie că: "Viata merge doar înainte. Înpoi n-are cum."

Până la urmă, orice clipă e o operă de artă. A propriei vieÈ›i, sau, de ce nu, a tuturor celor din jurul nostru!