Modul 1 - Educatie Sexuala

Elevii claselor a VI-a, a VII-a È™i a VIII-a, ai Școlii Ion ViÈ™oiu, nr. 1, Chitila, în cadrul programului educaÈ›ional "Fii voluntarul educaÈ›iei tale!", au avut parte, ca È™i continuare a proiectului, de un subiect generos, de interes È™i aprofundare, de conÈ™tientizare È™i informare È™i anume: EDUCAÈšIA SEXUALÄ‚.

De data aceasta, FundaÈ›ia PreÈ›uieÈ™te Clipa a fost reprezentată de psihologi È™i voluntari, împărÈ›iÈ›i pe echipe mixte, astfel încât orele modulului să decurgă optim, ca reuÈ™ită finală să fie una pe măsură.
Fie că e vorba de schimbări hormonale, de construirea unei relaÈ›ii, de corp ori sexualitate, de limite, de aÈ™teptări È™i nevoi, educaÈ›ia sexuală în È™coli reprezintă puntea de legătură între adolescentă È™i efectele acesteia pozitive, nicidecum negative.
Fiecare dintre elevi, în cadrul modulului din programul Fii voluntarul educaÈ›iei tale!, a avut posibilitatea prin teste scrise ori "Jocul mâinilor legate", să-È™i expună părerile, opÈ›iunile, întrebările, dar totodată È™i să înveÈ›e ce implicări are o relaÈ›ie, ce aÈ™teptări È™i atitudini sunt corecte de urmat!

O temă pe înÈ›elesul tuturor, uÈ™urată de partenerii noÈ™tri de la Editura All, prin cartea "Sex pentru începători", ce la finalul modulului va fi oferită ca È™i premii, elevilor ce au dat dovadă de interes È™i seriozitate!

"Sexul este atunci când doi oameni trec la o etapă următoare dintr-o relaÈ›ie. " (G.. 13 ani)

"Când un bărbat È™i o femeie vor să-È™i întemeieze o familie, de comun acord, decide să aibă o relaÈ›ie sexuală. " (I., 11 ani)