MODUL 1 - Atelier de desen

Sub egida AsociaÈ›iei Română Împotriva Leucemiei, FundaÈ›ia PreÈ›uieÈ™te Clipa, a început Proiectul de Art Terapie, printr-un modul ce cuprinde desenul ca È™i formă de tratament prin artă, punând la dispoziÈ›ie întreagă recuzită pentru desfășurarea armonioasă a atelierelor în curs.

Proiectul de Art Terapie se desfășoară în Institutul Clinic Fundeni, SecÈ›ia de hematologie, cu suportul cadrelor medicale prezente, a psihologilor voluntari È™i a reprezentanÈ›ilor A.R.I.L.

În primul modul, Atelierul de desen a început cu prezentarea individuală a pacienÈ›ilor, prezentare ce cuprinde aflarea diagnosticului, metodele de tratament folosite, durata tratamentului, evoluÈ›ia bolii È™i eventuale ameliorări ale acesteia, după care fiecare pacient, având la dispoziÈ›ie o foaie albă de hârtie È™i creioane colorate, a fost rugat să realizeze un desen cu tema: Lumea mea.

PacienÈ›ii au vârste între 30 È™i 75 de ani, însă toÈ›i au dat dovadă de o bună cooperare È™i deschidere către jocul cu colorile, iar ca feedback final, mulÈ›umirea personală era vizibilă, cu menÈ›iunea că aÈ™teaptă cu interes următorul atelier.

Mulțumim tuturor pentru susținere!

De acum inainte, FUNDATIA PRETUIESTE CLIPA, a ales ziua de luni, ca zi de ART TERAPIE!