Generalitati

Psihoterapia, ca liant între medicină È™i psihologie, este o metodă de tratament complexă, ce utilizează mijloace psihologice în tratarea afecÈ›iunilor psihice, a adaptării sau a unor tulburari psihosomatice, centrată pe reducerea sau ameliorarea unor simptome, tulburări mintale sau stări de suferinÈ›a psihosociale È™i/sau psihosomatice È™i comportamente disfuncÈ›ionale.

Psihoterapia este cunoscută pentru gamă amplă de tehnici folosite, axându-se în principal pe stabilirea unei bune legături dintre pacient-terapeut.

FundaÈ›ia PreÈ›uieÈ™te Clipa, folosind metodologii È™i mijloace specifice cadrului clinic È™i teoretic în psihoterapie, urmăreÈ™te diminuarea È™i înlăturarea simptomelor sau comportamentelor maladaptative È™i reechilibrarea prin modificarea cauzelor acestor simptome È™i tulburări, uneori ajungându-se până la restructurarea personalității.

Psihoterapia poate fi individuală, È™i atunci obiectul intervenÈ›iei este individul, sau de grup, atunci obiectul intervenÈ›iei fiind grupul (cuplu, familie, etc.), de aceea o subclasam în:

Psihoterapie individuală
Psihoterapia de grup
Psihoterapia copilului și a adolescentului
Psihoterapia de cuplu
Psihoterapia de familie

Ca și orientări ale Psihoterapiei, amintim:

Psihoterapia cognitive-comportamentală
Psihoterapia psihodinamica
Psihoterapia existențială
Psihoterapia de scurtă durată
Psihoterapia sistemica
Psihoterapia transpersonala

Psihoterapia, în concluzie, e metodă de tratament care găseÈ™te soluÈ›ii de îmbunătățire a vieÈ›ii, de restrcturare È™i îmbunătățire a propriei personalități, psihoterapeutul având rolul să îi ofere pacientului suportul de a-È™i descoperi resursele interne, încât să îÈ™i poată răspunde singur la întrebări È™i sa conÈ™tientizeze cauzele reale ale problemelor. PacienÈ›ii astfel, vor învăța să se accepte aÈ™a cum sunt, să trăiască în prezent, să accepte propriul trecut È™iÈ™ a reuÈ™ească să facă propiectii corecte È™i benefice asupra viitorului.

Am ales astfel, să venim către voi, cu un suport psihoterapeutic profosionalist, pentru a reuÈ™i o conÈ™tientizare cât mai rapidă a problemei È™i a găsi o metodă de tratament adecvată, pentru a o putea rezolva.

Deja cu o bună alianță terapeutică, Psihoterapiei îi rămâne sarcina ca împreună cu FundaÈ›ia PreÈ›uieÈ™te Clipa, să identifice cauza problemei existente È™i să o înlăture!