Atelier de modelaj cu plastilina

În colaborare cu AsociaÈ›ia Română Împotrivă Leucemiei - A.R.I.L., continuăm proiectul de Art Terapie, la Institutul Clinic Fundeni, SecÈ›ia de Hematologie.
Am folosit până acum desenul ca È™i instrument al terapiei prin artă È™i rezultatele, deÈ™i nu pot fi monitorizate în timp pentru că pacienÈ›ii nu stau pe o perioadă determinată în spital, sunt vizibile încă din timpul orei de activitate în salon.

Conceput ca un joc pentru copii, jocul cu plastilina s-a dovedit a fi extrem de eficient folosit ca metodă de Art Terapie, având rol relaxant È™i de dezvoltare cognitivă. Un mod uÈ™or de a-È™i exprima emoÈ›iile, trăirile È™i proiecÈ›iile, cu posibilitatea de a-È™i activa imaginaÈ›ia È™i de a crea câte un dar pentru cineva drag.
PacienÈ›ii, de această data deÈ›inând vârste peste 60 de ani, nu au refuzat să răspundă pozitiv propunerii noastre de a se juca cu plastilină felurită, caldă ori parfumata, având astfel posibilitatea "evadeze" din starea prezenta, proiectând asupra lor lucruri pozitive, care le aduc mulÈ›umire È™i bucurie.Lacrimile, deci, nu au întârziat să curgă pe obrajii acestora, au fost lacrimi de bucurie, de aducere-aminte a momentelor frumoase din viaÈ›a lor. Au modelat inimi, inimile fiind se pare "motoarele principale ale corpului uman".

O interacÈ›iune interesantă cu jocul, cu metodele de lucru mai puÈ›in întâlnite la vârsta a două, dar nu mai puÈ›in agreate È™i folosite, se pare.

AÈ™adar FundaÈ›ia PreÈ›uieÈ™te Clipa a adus plastilina că instrument de joacă È™i dezvoltare, în ajutorul pacienÈ›ilor, pacienÈ›i ce s-au dovedit extrem de încântaÈ›i È™i entuziasmaÈ›i atât de jocul în sine cât È™i de ceea ce au creat fiecare.

Jocul, în cele din urmă, nu are vârstă!