Atelier - Daruri pentru cei dragi

Atelierul After school a ales ca È™i primă activitate pentru copii, jocul cu plastilina, poate unul dintre cele mai dorite jocuri între copii, având rol de relaxare È™i de dezvoltare cognitivă. Jocul cu culorile, formele È™i textura plastilinei, e atât formă de distracÈ›ie cât È™i de calmare a copiilor, dar È™i formă de a-È™i exprima trăirile, sentimentele, emoÈ›iile, dezvoltându-È™i în acelaÈ™i timp, creativitatea, stima de sine È™i încrederea în forÈ›ele proprii.

Plastilina astfel, poate lua diverse forme, poate fi combinată în felurite moduri ca È™i paletă de culori, poate avea semnificaÈ›ii reprezentative È™i poate da răspunsuri pe care părinÈ›ii È™i profesorii de cele mai multe ori nu le au, la diversele întrebări ce le au.

O metodă eficientă în dezvoltarea copiilor, mai precis în dezvoltarea musculaturii mâinilor, în dezvoltarea conceptului de culoare È™i diferenÈ›ierea acestuia È™i, în dezvoltarea capacității de a defini forme, toate acestea venind în ajutorul unei bune dezvoltări a sistemului nervos.

FundaÈ›ia PreÈ›uieÈ™te Clipa a ales tema - Daruri pentru cei dragi, ca È™i exemplificare a jocului cu plastilina, astfel fiecare copil în parte, construind prin arta modelării, un cadou, un dar, pentru cineva drag.

Trăirile, sentimentele È™i emoÈ›iile copiilor puse în forme È™i culori de plastilină, au o relevanță deosebită în proiecÈ›ia acestora în viață reală.

O zi plină de culoare È™i forme, de relaxare È™i dezvoltare, ce s-a încheiat cu cele mai frumoase daruri pentru cei dragi!