Atelier - Ce e placut in viata mea?

Atelier - Ce e placut in viata mea?

Atelierul After school a ales ca È™i continuare a activității fundaÈ›iei, jocul cu hârtia, cariocile È™i creioanele colorate, joc care de cele mai mlte ori e folosit ca È™i limbaj spontan de comunicare a copiilor cu adulÈ›ii.
O activitate plină de culoare, imaginaÈ›ie È™i proiecÈ›ie, ce vine în identificarea a tot ce înseamnă bucurie, tristeÈ›e, secret È™i frica, dragoste È™i nevoie de dragoste, etc.

 

Desenul este un mijloc extraordinar de înÈ›elegere a copiilor È™i de a stabili o legătură mai strânsă între aceÈ™tia È™i părinÈ›i ori educatori.
Copiii de cele mai multe ori au un mesaj de transmis, iar desenul prin forÈ›a de a reproduce întreaga lume emoÈ›ională transpusă în lumea reală, e considerat o formă liberă de a arată celor din jur propria proiecÈ›ie despre sine, despre familie, despre mediul înconjurător.
InformaÈ›ii de preÈ›, obÈ›inute în mod natural È™i instantaneu, ce creează o punte sigură, în stabilirea relaÈ›iilor copil-familie, de cele mai multe ori.

FundaÈ›ia PreÈ›uieÈ™te Clipa a ales desenul, ca È™i modalitate de a descoperi personalitatea È™i nivelul intelectual al copiilor, alegând o temă relevantă - Ce e plăcut în viaÈ›a mea?.

Astfel, în fascinaÈ›ia copilului de a desena, reies sentimente profunde la suprafaÈ›a, astfel părinÈ›ii È™i educatorii, reuÈ™ind să rezolve diversele discrepanÈ›e È™i probleme identificate în viaÈ›a reală, la timp.

O zi ce a prins cele noi forme, idei, imagini, È™i care a adus copiilor momente de zâmbete, dar È™i de conÈ™tientizare a vieÈ›ii È™i a tot ce înseamnă aceasta!