Asociatia Romana Impotriva Leucemiei (ARIL) in colaborare cu Fundatia Pretuieste Clipa

Asociatia Romana Impotriva Leucemiei (ARIL) in colaborare cu Fundatia Pretuieste Clipa

AsociaÈ›ia Română Împotriva Leucemiei (A.R.I.L) împreună cu FundaÈ›ia PreÈ›uieÈ™te Clipa reprezentată de psihologul clinician Ioana Andreea NiÈ›ică, în data de 19.11.2012, a demarat un proiect ce se doreÈ™te a fi amplu, curajos, de impact È™i totodată benefic pacienÈ›ilor È™i beneficiarilor acestora, aflaÈ›i în SecÈ›iile de hematologie, din spitalele din România.

Am ales ART TERAPIA, căci este subiect de nișă în România È™i deasemenea noi suntem primii care au ales-o ca È™i metodă de tratament pe acest segment hematologic, sperând la rezultate pozitive si vizibile.

Art Terapia, susÈ›ine folosirea terapeutică a creaÈ›iei artistice pentru imbunătătirea stării emoÈ›ionale a persoanelor care au diferite dificultăti de viată sau a celor care isi doresc dezvoltare personală. Art terapia foloseÈ™te tehnici creative precum desenul, pictură, modelajul, teatrul, dânsul, marionetele, teatrul pentru a ajută fiecare persoană să se inteleagă pe sine, să se elibereze de anxietate, de tensiuni È™i să faciliteze comunicarea È™i relaÈ›ionarea.

Proiectul de derulare a programului din atelierele de Art Terapie a luat startul la Institutul Clinic Fundeni È™i, odată ce am stabilit o bună cooperare în vederea unui scop comun È™i anume de a veni în sprijinul pacienÈ›ilor-beneficiarilor actuali È™i viitori cu boli hematologice din România, le vom oferi asistentă medicală, socială È™i spirituală, respecandu-le demnitate È™i integritatea umană.


Întâlnirile vor fi perioadice È™i împărÈ›ite în module/ateliere de lucru, iar la finalul acestora se vor realiză statistici ce vizează evoluÈ›ia pacienÈ›ilor È™i a beneficiarilor acestora, ameliorarea stării de sănătate a acestora atât fizică cât È™i psihică.