Asociatia Romana Impotriva Leucemiei (ARIL) in colaborare cu Fundatia Pretuieste Clipa

AsociaÈ›ia Română Împotriva Leucemiei (A.R.I.L) împreună cu FundaÈ›ia PreÈ›uieÈ™te Clipa reprezentată de psihologul clinician Ioana Andreea NiÈ›ică, în data de 19.11.2012, a demarat un proiect ce se doreÈ™te a fi amplu, curajos, de impact È™i totodată benefic pacienÈ›ilor È™i beneficiarilor acestora, aflaÈ›i în SecÈ›iile de hematologie, din spitalele din România.

Am ales ART TERAPIA, căci este subiect de nișă în România È™i deasemenea noi suntem primii care au ales-o ca È™i metodă de tratament pe acest segment hematologic, sperând la rezultate pozitive si vizibile.

Art Terapia, susÈ›ine folosirea terapeutică a creaÈ›iei artistice pentru imbunătătirea stării emoÈ›ionale a persoanelor care au diferite dificultăti de viată sau a celor care isi doresc dezvoltare personală. Art terapia foloseÈ™te tehnici creative precum desenul, pictură, modelajul, teatrul, dânsul, marionetele, teatrul pentru a ajută fiecare persoană să se inteleagă pe sine, să se elibereze de anxietate, de tensiuni È™i să faciliteze comunicarea È™i relaÈ›ionarea.

Proiectul de derulare a programului din atelierele de Art Terapie a luat startul la Institutul Clinic Fundeni È™i, odată ce am stabilit o bună cooperare în vederea unui scop comun È™i anume de a veni în sprijinul pacienÈ›ilor-beneficiarilor actuali È™i viitori cu boli hematologice din România, le vom oferi asistentă medicală, socială È™i spirituală, respecandu-le demnitate È™i integritatea umană.

Întâlnirile vor fi perioadice È™i împărÈ›ite în module/ateliere de lucru, iar la finalul acestora se vor realiză statistici ce vizează evoluÈ›ia pacienÈ›ilor È™i a beneficiarilor acestora, ameliorarea stării de sănătate a acestora atât fizică cât È™i psihică.