Fii voluntarul educatiei tale!

Fundația Prețuiește Clipa, ca și prim proiect educațional, și-a ales a (re)descoperi copilul cu tot ce înseamnă acesta (copilărie, pubertate, adolescentă, maturitate) și de a fi sustinător direct al acestuia, în instituții precum grădinite, școli, licee, instituții asociate.

Ca și adulții, copiii trebuie să învețe să își dezvolte propriile sisteme autonome de a face față provocărilor, de a găsi echilibrul în fața evenimentelor-cheie la care sunt inevitabil supuși și de a dobândi un autocontrol necesar, asupra propriei persoane.
Elevii claselor V-VIII, ai Şcolii Ion Vişoiu, nr.1, Chitila, în urma proiectului educațional "Fii voluntarul educației tale!", vor avea posibilitatea de a evolua în cel mai fructuos mod, de a se dezvolta personal pe toate planurile: fizic, psihic, emoțional, social și comportamental, prin abordarea și învățarea un stil de viață eficient și indispensabil.

Fundația Prețuiește Clipa a ales să fie partener al proiectului educațional "Fii voluntarul educației tale!", prin fondatorul fundației și psihologul Georgeta Nenciu, proiect ce își întinde aripile pe tot parcursul unui an școlar, tocmai ca să aducă un aport vizibil dorinței de a aduce educația la un nivel optim pentru copiii și să cuprindă dorințele și necesitățile acestora. Astfel, atât coordonatorii cât și echipa de proiect și-au propus să vină către copii, cu următoarele obiective:

• identificarea și înțelegerea propriilor emoții ca și răspuns al personalității fiecăruia în parte și acceptarea acestora fie că e vorba de sentimente ca tristețea, furia, bucuria, etc.;

• identificarea semnificației pozitive sau negative a unui comportament personal sau a celor din jurul lor;

• dezvoltarea și învățarea unui sistem empatic cu cei din jurul lor, ca și metodă de receptivitate la emoțiile celorlalți;

• aplicarea unor metode personale în luarea deciziilor cu precizarea de a fi determinate costurile propriilor decizii, în raport cu traseul educațional ales;

• analizarea ofertelor educaționale din prisma avantajelor și dezavantajelor;

• dezvoltarea cât mai eficientă a abilităților de comunicare;

• exersarea identificării propriilor puncte slabe și tari, ca și exprimare a propriului simț critic;

• dezvoltarea fizică și totodată dezvoltarea intelectuală, prin programe școlare care să îi motiveze;

• dezvoltarea propriilor dorințe a a-și depăși limitele prin participare la concursuri, cu posibilități reale de reușită, implicit câștig;

• formarea și dezvoltarea unui sistem de a reuși să se integreze cu ușurință într-o echipă și de a-și monitoriza singuri spiritul de a lucra cu aceasta.

După ce am stabilit scopurile și obiectivele, ca și activitate de bază a proiectului, am ales JOCUL, jocul ca și activitate distractivă, dar totodată și ca mod specific al copiilor de a se comporta într-o competiție sportivă, de a se integra într-un grup ce se va cunoaște prin întrebări, răspunsuri, ori dezlegarea unor probleme amuzante, de a-și exprima cu lejeritate emoțiile, de a deosebi gândirea rațională de cea irațională, de a-și cunoste și menține resursele pentru o sănătate optimă, printr-un stil de viață sănătos.
Așadar, fie că e vorba de jocuri ce vizează mișcarea ca moment recreativ, fie că e vorba de promovarea socializării prin jocuri de rol ori comunicare asertiva, fie că e vorba de realizarea unor activități care au ca și scop identificarea emoțiilor-ca și exprimare și control al acestora prin joc, fie că e vorba de evaluarea realității cu mai multă precizie, fie că identificăm, conștientizam și promovăm un stil de viață sănătos, Fundația Prețuiește Clipa te învață să "Fii voluntarul educației tale!".

Cum în urma fiecărui proiect atât organizatorii cât și participanții, vor să vadă rezultate concrete, se vor realiza seturi de evaluări prin care se va constanta observarea schimbărilor de comportament, se vor realiza interviuri cu ambele părți implicate în proiect și deopotrivă se vor completa chestionare și portofolii realizate de elevi.
Ca și rezultate așteptate, menționam dobândirea de cunoștințe, capacități și atitudini necesare activității viitoare în școală, cât și a vieții ulterioare a acestora în societate, cât și formarea și dezvoltarea unui stil de viață sănătos, armonios și eficient, util în buna creștere și evoluție a acestora.

Noi suntem voluntarii clipei și de acum și voluntarii educației noastre!

Fii voluntarul educației tale!

Pentru mai multe detalii va rugăm să accesați pagina noastră de Facebook http://www.facebook.com/FundatiaPretuiesteClipa cât și site-ul fundației www.fundatiapretuiesteclipa.ro .

Pentru detalii suplimentare puteți să ne scrieți pe adresa office@fundatiapretuiesteclipa.ro .