WORKSHOP PENTRU CADRELE DIDACTICE

Weekend-ul trecut, 15 martie, alături de BUGETARII VESELI reprezentați de Alina Andrei și Cristina Dogaru, Fundația Prețuiește Clipa a fost prezenta la Școala Nr. 1 "Ion Visoiu" din Chitila, pentru a oferi un workshop gratuit cadrelor didactice. O zi interactivă și entuziastă a fost dedicată integral COMUNICĂRII, căci subiectul principal al workshopului a fost comunicarea ca proces integral în lucrul cu elevii - elemente caracteristice, etape, bariere, tipuri.

Alina și Cristina, au urmărit a defini cu exactitate definiția comunicării și scopul acesteia, ca în final participanții să înțeleagă importanta unei comunicări corecte și eficiente în lucrul cu școala și elevii. S-au discutat concepte, dar deopotrivă s-au emis și extrem de multe păreri, idei, sugestii, de a schimba metodele vechi cu altele noi și aerisite, pentru o bună înțelegere între profesor-elev, dar și profesor-profesor.
Ca în orice proces, comunicarea are parte și ea de obstacole, bariere și puncte cheie, pe care în cadrul acestui workshop cadrele didactice au reușit să învețe să le depășească cu ajutorul unor jocuri și tehnici inovative și ușor de folosit.

Am dat startul unui concept nou, alături de BUGETARII VESELI, de a susține direct mediul învățământului românesc, prin workshop-uri tematice, ce vin în urma unor analize de nevoi reale ale profesorilor.

Cu veselie, prețuim clipa și învățământul românesc!

Mulțumim Alinei Andrei și Cristinei Dogaru, pentru implicare!