Tabara Internationala de Creatie Plastica

Tabara Internationala de Creatie Plastica "DAN PLATON" din Ploiesti, Alunis, aflata la editia a X-a a luat sfarsit, iar Fundatia Pretuieste Clipa s-a bucurat sa sustina acest eveniment.

Asteptam cu nerabdare astazi premierea si ne bucuram sa ne aflam alaturi de participanti!

Casa de Cultură „I.L. Caragiale" a Municipiului Ploieşti a organizeazat, în perioada 10 - 21 iulie 2015, cea de-a X-a ediţie a Taberei Internaţionale de Creaţie Plastică „Dan Platon". Evenimentul se va desfășura la Aluniș, în județul Prahova, informează Primăria Ploiești. La această manifestare culturală vor participa 10 artişti plastici din ţară şi din străinătate:

Dragoş Minculescu - Ploieşti, România
Polina Petrova - Sofia, Bulgaria
Krasimira Drenska - Sofia, Bulgaria
Danuta Krakowiak - Polonia
Constantin Maxim - Republica Moldova
Teodor Macari - Republica Moldova
Ioana Crăciun Dobrescu - Bucureşti, România
Gheorghe Mosorescu - Brăila, România
Ion Radu - Brăila, România
Gheorghe Coman - Bucureşti, România

Pe parcursul celor nouă ediţii ale taberei au fost implicaţi în proiect 87 de artiști plastici, din România, Polonia, Bulgaria, Serbia, Anglia, Republica Moldova, Germania. În urma activității de creație artistică au rezultat lucrări de artă plastică şi sculptură care constituie patrimoniul pentru realizarea unei pinacoteci a municipiului Ploiești.