Fundatia Pretuieste Clipa in Revista ATITUDINI

Fundația Prețuiește Clipa a fost onorata sa se regaseasca in coperta si paginile REVISTEI ATITUDINI din Ploiesti din luna Aprilie, povestind despre evenimentele, activitatile si proiectele in curs pe care le desfasoara.

Multumiri si aprecieri catre Casa de Cultura I.L. Caragiale - Ploiesti pentru aceasta oportunitate!

"Clipa e a celui care o prinde!"

Înființată in 2012, fundația Prețuiește Clipa derulează proiecte pentru educație și pentru sprijinirea persoanelor care provin din medii defavorizate.
Fundaţia Pretuieste Clipa înseamnă mai mult decât ″a valorifica timpul″. ″Clipa″ n-ar fi fără ″timp″, iar ″a preţui″ n-ar fi fără ″a valora″.
Ne-am gândit:
• să venim către cei din mediile defavorizate, prin programele noastre, ca să le putem arăta și fața cealaltă a vieții, nestiuta, si pentru majoritatea dintre acestia, nesperata;
• să-nvățăm cu toții, că și cei cu dizablitati sunt egali cu noi și merită implicarea noastră, a tuturor, în programe de cunoaștere și rezolvare a problemelor acestora, astfel reușind să le arătăm că soarele răsare și pe strada lor;
• să (re)descoperim copilul cu tot ce înseamnă acesta: copilărie, pubertate, adolescentă, maturitate și, să îi fim susținători direcți acestuia, în instituții precum grădinițe, școli, licee, instituții asociate;
• să micșorăm efectele trecerii timpului, ca și persoanele de vârstă a treia să poată avea parte de un suport psihologic atunci când descoperă stări ca și neputința, singurătatea, durerea;
• să fim noi puterea "I" din PREȚUIEȘTE CLIPA, inspirați-inventivi-indestructibili și să urcăm pe podium tinerii, prin programele și activitățile noastre stimulative, activități ce vin ca recompensă directă spre talentele și performanțele școlare ale acestora;
• să (re)aducem la loc de cinste valorile umane și profesionale românești, căci România înseamnă cultură, iar cultură înseamnă învățământ, artă, sport, etc;
• să venim către publicul larg cu cele mai felurite workshop-uri de dezvoltare personală și totodată de dezvoltare a abilităților de comunicare, pentru a reuși să transformăm necesitatea în performanță;
Motto-ul nostru este „Clipa este a celui care o prinde!" și ne dorim ca oamenii să învețe să-si descopere resursele interioare, sa acționeze și să se bucure de oportunitățile pe care viața le oferă fiecăruia dintre noi. Suntem o echipă formată din psihologi, psihoterapeuți, cadre didactice și voluntari, iar alături de partenerii noștri, ne-am propus să creștem proiectele de educație în școli.
Astfel, primele noastre inițiative în Chitila s-au adresat elevilor. Avem deja proiecte de lungă durată aflate în derulare pe parcursul întregului an școlar și ne dorim continuarea lor și anii viitori. Dintre acestea amintim:
-Fii voluntarul educației tale- proiect de dezvoltare personala si educatie pentru sanatate
-Educatie pentru toti- proiect adresat copiilor aflati in dificultate
-Centul educational"Sf. Ioan Botezatorul"- Afterschool gratuit pentru copiii cu risc de abandon scolar
Deasemeni, prin proiectele Fundatiei Pretuieste Clipa sustinem excelenta si performanta scolara si in alte judete, fiind parteneri ai festivalurilor si concursurilor de interpretare „Crai nou"- Brasov, „Aulodia"-Brasov, „Vocea Cetatii"- Sighisoara, „Pagini muzicale"- Brasov.
Suntem onorati sa amintim si parteneriatul alaturi de Casa de Cultura Ploiesti in cadrul activitatilor realizate cu elevi ai scolilor din Ploiesti, cum ar fi „Ferestre deschise catre cer- Icoane pe sticla", si nu in ultimul rand in cadrul Concursului national de interpretare a muzicii folk „Festivalul castanilor"-Ploiesti.
Incercam sa promovam ideea de voluntariat si donatii si ne bucuram sa vedem ca apar si primele rezultate. Astfel, cu ajutorul voluntarilor si a celor care au donat carti, jucarii,dulciuri, rechizite in cadrul campaniilor de donatii, anul trecut in decembrie,500 de copii au primit daruri de Craciun.
In cadrul parteneriatului incheiat cu Secretariatul General al Guvernului Romaniei am desfasurat activitati legate de Proiectul European: 2014- Anul Brancoveanu, iar anul acesta derulam actiuni sub egida "2015- Anul european pentru dezvoltare".

Oricine dorește să participe activ la proiectele pe care le derulăm se poate înscrie ca voluntar. Astfel, se vor putea implica în acțiunile pe care noi le derulăm în casele de copii, în cele pentru bătrâni, pot participa la evenimentele și atelierele de creatie pe care le organizăm, pot dona timp, cărți sau bunuri sau ne pot ajuta în campaniile de strângere de fonduri.

Pe toți cei interesați, îi invităm sa ne urmareasca activitatea si să acceseze site-ul nostru www.fundațiaprețuieșteclipa.ro sau să ne contacteze prin intermediul paginii facebook a fundatiei.
Spiritul civic și dorința de a face ceva pentru comunitate au crescut în prezent la nivel național și suntem convinși că în rândul chitilenilor, sau in orasele in care derulam proiecte, se află persoane care doresc să ni se alăture pentru ca un număr tot mai mare de persoane devina beneficiari ai actiunilor noastre.
Campanii ce se deruleaza in prezent:
-„Tu salvezi educatia"-strangere de fonduri in contul RO20RNCB0065128572120001 deschis la BCR Bucurestii Noi
-„Rechizite pentru clipe"- Pretuieste scoala, doneaza rechizite!
-„Doneaza o carte"- donatii de carti pentru infiintarea de biblioteci in scolile din mediul rural si in centrele de plasament