Fundația Prețuiește Clipa in Revista Etiquette Magazine

Fundația Prețuiește Clipa in Revista Etiquette Magazine

Fundația Prețuiește Clipa, in cel mai recent editorial, aparut numarul Nr.8/Martie al revistei Etiquette Magazine pe care il gasiti in exclusivitate in reteaua InMedio ( Auchan, Cora, Carrefour, Kaufland, Real, Afi Palace, Iulius Mall, Sun Plaza, Hotel Hilton, Hotel Intercontinental, etc.).

Un interviu la dublu, cu intrebari si raspunsuri, pe care vi-l daruim tuturor, cu multumiri catre toti cei ce ne-au fost alaturi in acest demers:

Vestimentatie oferita de Vintage Lux, Deea Buzdugan, Maria Constantinescu
Fotografii: Ioana Alexandra Bica
Make-up: Elena Craciun
Hair-styling: Daniela Gottschling  

 

 

INTERVIU - Fundatia Pretuieste Clipa

Editorial de Andrei Ioan Dimulescu

 

 

MOTTO: \"Clipa e a celui care o prinde!\"

 


Initiativa infiintarii Fundatiei \"Pretuieste Clipa\" a avut-o Georgeta Nenciu, psihoterapeut acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, Cabinet individual de Psihologie. Alaturi de aceasta, in demersul de a-i ajuta pe aceia care au cu adevarat nevoie, se afla psihologul Ioana Andreea Nitica, care se ocupa si de PR-ul fundatiei si se implica activ in toate actiunile umanitare. Fiind o echipa formata din doi profesionisti, au decis sa raspunda intrebarilor noastre la dublu.Cand a aparut ideea? Cum ati ales acest nume?

Ideea infiintarii unei fundatatii a aparut in urma desfasurarii mai multor actiuni ce s-au axat pe educatie si evenimente pentru comunitate. Aceste activitati au fost din ce in ce mai dese in ultimii ani, ceea ce a necesitat cooptarea mai multor colaboratori; psihologi, sponsori, cadre didactice, parteneri.
Pentru o mai buna derulare a acestora a fost nevoie de crearea unui cadru favorabil, astfel infiintandu-se fundatia ce poarta numele de Fundatia Pretuieste Clipa, in toamna anului 2012. Numele fundatiei reprezinta un mesaj ce e corelat cu motto-ul: \"Clipa e a celui care o prinde!\".

 


Ce va propuneti cu acest demers?

Noi suntem VOI. Suntem oameni ce-și deschid viața, cu tot cu brațe și inimă, spre alți OAMENI. Suntem profesioniștii care au spus DA, înainte ca orice problemă să nu mai aibă rezolvare și, vrem să învățăm să spunem împreună: \"Prețuiește clipa!\".

Și poate, legătura dintre oameni-viață-oameni e cu atât mai strânsă, cu cât noi luăm în calcul atât dificultatile cât și stabilitatea, atât bucuria cât și tristețea, atât neajunsul cât și voința. Toate acestea, sub semn profesionalist de iubire, răbdare și dedicare, iau cele mai frumoase forme cu putință.
Ne-am gândit să venim către cei din mediile defavorizate, să-nvățăm cu toții că cei cu dizablitati merită implicarea noastră, a tuturor, să (re)descoperim omul cu tot ce înseamnă acesta: copilărie, pubertate, adolescentă, maturitate, să amelioram pe cat posibil efectele trecerii timpului, ca și persoanele de vârstă a treia să poată avea parte de un suport psihologic. Incercam si speram sa reusim să fim noi puterea \"I\" din PREȚUIEȘTE CLIPA, inspirați-inventivi-indestructibili, să (re)aducem la loc de cinste valorile umane și profesionale românești, să fim punct central de susținere, responsabil, al cunoașterii și participării civice.

 


Ce actitvitate ati avut pana acum?

Fundatia Pretuieste Clipa s-a implicat modest, pe cat a fost posibil in acest scurt timp de la infiintare in felurite activitati, evenimente dar si concursuri, toate acestea venind catre publicul larg fara a face diferentieri. Pe plan educational am demarat activitati scolare si aici enumeram proiectul FII VOLUNTARUL EDUCATIEI TALE ce se desfasoara pe parcursul intregului an scolar si care cuprinde programe de educatie pentru sanatate, programe de autocunoastere si dezvoltare personala precum si programe-dezbateri legate de violent si comportamente antisociale.
Un alt proiect este ATELIERELE AFTER SCHOOL MEDIA 10 CHITILA in care elevii isi dezvolta abilitatile de comunicare, relationare,de identificare si exteriorizare a emotiilor. dar si PROGRAMUL PENTRU IMBUNATATIREA STARII DE SANATATE A POPULATIEI DIN ROMANIA, continuand cu PROIECTUL DE ART-TERAPIE de la Institutul Clinic Fundeni.
Copiii au fost proritari, si in acest sens am organizat evenimente in serie, ce au contribuit la strangerea de fonduri, haine, jucarii, ca apoi acestea sa fie donate copiilor aflati in dificultate. Amintim aici CAMPANIA MOSHOCICLISTII - Kilometrii de zambete la care Fundatia Dragos Tudorache ne-a fost partener, LANSAREA COLECTIEI TOAMNA- IARNA a designerului MARIA CONSTANTINESCU, ATELIERUL DE CREATIE \"MIGALIM PENTRU COPII\" desfasurat atat in Bucuresti cat si in Campulung Muscel, ACTIUNEA \"PERNA\", ACTIUNEA \"JUCARII PENTRU COPII\", EVENIMENT DE 1 DECEMBRIE, EXPOZITIE CU VANZARE DE GLOBURI SI FELICITARI dar si evenimentul de Craciun in colaborarea cu CARDIO MIX, al carui reprezentant e promoter-ul al Primului Concept de Fintess Anti-Aging din Romania, Mihai Dragomir, unde Editura All ne-a donat carti, iar organizatia studenteasca BEST BUCURESTI ne-a donat tricouri, toate acestea fiind oferite ca premii la Serbarea Copiilor Cardio Mix. De asemenea, de Craciun, am oferit O ZI DE RASFAT PENTRU VARSTA A TREIA, unde hair stylistul Dana Gottschling ne-a fost colaborator in acest demers.
Am vrut sa ne premiem iubitorii de lectura si sustinatorii nostril in spatial virtual, de aceea le-am oferit CONCURSURI cu premii ce au constat in invitatii la spectacole si carti oferite de Editura Herald.

 


Ce planuri aveti pentru 2013? Dar pe plan lung?

Fundatia Pretuieste Clipa, in anul 2013, continua activitatile incepute anul trecut (Fii voluntarul educatiei tale!, After school Media 10 Chitila), urmand sa extindem aria de activitati legate de educatie si in alte gradinite si scoli.
Noi, pe termen lung, urmarim sa sustinem performanta scolara. Suntem constienti ca pentru aceasta e nevoie de o baza materiala care sa ajute elevii si cadrele didactice sa-si desfasoare activitatile astfel incat sa obtina rezultatele dorite. In acest sens, la Scoala nr 1 Ion Visoiu Chitila am inceput dotarea acesteia cu videoproiectoare, tabla interactiva si anexele necesare.
Tot pe termen lung, ne vom orienta catre cei mai putin \"norocosi\", astfel Fundatia Pretuieste Clipa vine in ajutorul diverselor categorii sociale defavorizate, oferindu-le suport material si consiliere psihologica.Desigur ca in aceasta directive sunt foarte multe de aspect care pot fi imbunatatite.
Speram ca intr-un viitor foarte apropiat sa punem bazele unui Centru de Suport Educational After School in Chitila, in parteneriat cu Primaria, Biserica si mediul privat,in care scolarii din clasele 0-IV fara posibilitati materiale sa beneficieze gratuit de pregatire scolara suplimentara, cursuri de limbi straine, ateliere de dezvoltare a abilitatilor de comunicare si autocunoastere, etc.
Fundatia Pretuieste Clipa este inscrisa in Registrul Furnizorilor de Formare continua, Partea a-II-a, acredita de Colegiul Psihologilor din Romania si avand astfel posibilitatea sa organizeze cursuri de formare continua pentru psihologi si psihoterapeuti sustinute de formatori recunoscuti pe plan national si international.
Desigur ca planurile pe termen lung sunt foarte strans legate de bugetul pe care il vom avea la dispozitie.
Deasemenea, suntem deschisi, flexibili, la propuneri de colaborare si parteneriat ce sunt in concordanta cu obiectivele noastre, dorind astfel ca Fundatia Pretuieste Clipa sa devina un concept cunoscut si amplu.

 

 

Cum reusiti sa gasiti finantari?

Proiectul ce poarta numele de Fundatia Pretuieste Clipa a demarat bazandu-se pe autofinantare, apoi pe masura ce actiunile ne-au oferit credibilitate, ni s-au alaturat parteneri din mediul privat ca S.C. DAT COMP IMPEX S.R.L, S.C. G.G.T. FOOD ADITIVES S.R.L., KUK Romania S.R.L., Ideal Still Exim S.R.L.
Pentru promovarea evenimentelor, Fundatia Pretuieste Clipa a avut ca parteneri media Editura Herald, Revista Art Out si Ziarul Ring prin rubrica zilnica oferita de noi alaturi de Marina Almasan.

 

 

Sunt romanii constienti si doritori sa-si ajute aproapele?

Spiritul civic si voluntariatul a inceput sa prinda contur si in Romania. Din ce in ce mai multi romani au inteles ca verbul \"a dona\" nu e legat doar de bani, ci si de timp, bunuri, etc.
Desi suntem la inceputul acestui proiect, am observant ca numarul doritorilor de a-si ajuta aproapele a crescut: au venit catre noi profesori care doresc sa ofere meditatii gratuite, specialisti si psihologi care se implica in proiectele demarate pana acum.
Numerosi tineri au raspuns apelului de participare la atelierele de creatie, al caror scop principal a fost strangerea de fonduri pentru darurile de Craciun pentru copiii din Centrele de Plasament.
Orice roman ar putea sa ajute atat prin participarea la programul \"Fii voluntarul clipei!\" cat si prin Campania de redirectionare a 2 % din impozitul pe salariu si prin donatii directe catre contul Fundatiei Pretuieste Clipa. Permanent, se primesc la sediul fundatiei donatii de carti si jucarii ce vor adduce zambetul pe chipul copiilor aflati in dificultate.

 


Ce ar trebui sa stie companiile din Romania, care doresc sa-i ajute pe cei care au nevoie?

In primul rand companiile din Romania ar trebui sa stie ca pot ajuta si mai ales ca este nevoie de ajutorul si implicarea lor. Dar totodata e necesar a se informa in legatura cu activitatile fundatiei spre care isi indreapta atentia.Companiile pot veni ca suport pentru fundatie cu sponsorizari, sau cu participarea acestora la evenimente caritabile.
Deasemeni pot promova in randul angajatilor campania de redirectionare a 2% din impozitul pe salariu.
Fundatia Pretuieste Clipa isi informeaza periodic partenerii despre modul in care sumele redirectionate au fost folosite si despre proiectele aflate in derulare.

 


De ce aveti nevoie pentru ca demersul dumneavoastra sa fie de succes?

Fundaţia PREŢUIEŞTE CLIPA înseamnă mai mult decât ″a valorifica timpul″. ″Clipa″ n-ar fi fără ″timp″, iar ″a preţui″ n-ar fi fără ″a valora″. Şi da, am ales să fim temelie solidă si punct de sprijin, într-un secol în care viaţa pare că-şi pierde din echilibru. Pentru ca demersul nostru sa fie de succes, avem astfel nevoie de INCREDERE, DETERMINARE si nu in ultimul rand, de OAMENI CU SUFLET.

 


Unde va putem gasi?

Fundatia Pretuieste Clipa poate fi intalnita pretutindeni, acolo unde isi desfasoara activitatile ( scoli, asezaminte pentru copii aflati in dificultate, azile de batrani, etc), dar si la sediul din Bucuresti. Suntem prezenti deopotriva si in Social Media cu site-ul nostru actualizat zilnic www.fundatiapretuiesteclipa.ro dar si pe Pagina Oficiala de Facebook http://www.facebook.com/FundatiaPretuiesteClipa unde ne puteti da un LIKE si impreuna putem da SHARE clipei. Pe pagina de Facebook mereu veti gasi informatii despre activitatile noastre dar si concursuri interesante si captivante la care va asteptam sa participati in numar cat mai mare.Un ultim argument pentru ca noi toti sa Pretuim Clipa?

In momentul in care pretuiesti clipa o si traiesti cu intensitate, traiesti prezentul si poti fi in destinul celorlalti, prezentul fiind singurul in care poti interveni.

PRETUITI CLIPA DONAND IN CONTUL FUNDATIEI PRETUIESTE CLIPA Cont IBAN RO20RNCB0065128572120001 BCR Bucurestii Noi CIF 30488079.