Expeditia romaneasca EVEREST 2013

"21 Octombrie 2013 | Ministerul Tineretului si Sportului - Everest Romania | www.everest2013.ro

Azi s-a ținut o conferință de presă în care am anunțat că vom începe proiectul escaladării vârfului Everest în primăvara anului 2014, proiect care a fost amânat din motive de siguranță.
La conferință au participat secretarul de stat al Ministerului Tineretului și Sportului, Carmen Tocală, campioana olimpică și consiliera ministrului Bănicioiu, Gabriela Szabo, membrii expediției, Pintilie Tiberiu, Pavalache Stelian, Harabagiu Oana, Fako Adrian și reprezentanții sponsorilor.
Secretarul de stat Carmen Tocală a prezentat planul lărgit al proiectului Everest România, a vorbit despre etapa de pregătire în India, care va începe pe 30 octombrie și a discutat motivele amânării expediției.
S-a adus în discuție și proiectul educațional inițiat de echipa expediției, în parteneriat cu EduJoy și cu Fundația Prețuiește clipa, proiect care are în vedere interacțiunea membrilor expediției cu copiii, prin ateliere și prezentări motivaționale, în urma cărora copiii participanți își vor contura planul unui vis.
Reprezentanții presei au pus întrebări despre eventualele pericole pe care le presupune o asemenea expediție și au cerut detalii despre ruta abordată.
E oficial, am revenit cu forțe noi. Vă ținem la curent cu noutățile!"