After-school "Media 10 pentru toti!"

After-school

Inaugurat la începutul lunii martie, pentru elevii Școlii Ion Olteanu, programul educaţional școală după școală se dovedește deja a fi o inițiativă de succes, elevii înscriși în proiect au rezultate mai bune și își dezvoltă permanent cunoștințele și abilitățile.

 

Inițiat de Biserica Sf. Ioan Botezătorul alături de Fundația „Prețuiește Clipa", Media 10 Afterschool, Primăria Chitila și instituțiile de învățământ din localitate, proiectul „Media 10 pentru toți" este dedicat copiilor care provin din familii cu posibilități financiare reduse și presupune oferirea de sprijin pentru creșterea nivelului de formare educațională a copiilor, recuperarea cunoștințelor neasimilate în timp la școală și stoparea fenomenului de abandon școlar.
De acest program beneficiază în prezent 14 copii, care își petrec fiecare dimineaţă înainte de începerea orelor de curs de la Şcoala Ion Olteanu, într-o clădire special amenajată aflată în curtea Bisericii Sf. Ioan Botezătorul. Echipa de voluntari implicată în acest proiect s-a întâlnit deja cu părinții celor mici, iar rezultatele după prima lună de funcționare sunt evidente: cei mici au înregistrat progrese în ceea ce privește asimilarea materiei, își pregătesc temele, vin cu drag și sunt mai implicați în activitățile educaționale derulate aici. Deși efectuarea temelor le ocupă cel mai mult timp, copiii se bucură şi de sesiuni de joacă, își dezvoltă abilitățile de comunicare și relaționare, respectând în fiecare zi regulile de comportament pe care ei singuri le-au stabilit pentru timpul petrecut la afterschool.
Comunitatea din Chitila s-a alăturat deja acestui proiect astfel că enoriașii Bisericii Sfântul Ioan Botezătorul, părinții copiilor înscriși la Media 10 Afterschool Chitila, dar și reprezentanții Crucii Roșii Ilfov au realizat donații pentru cei mici. Aceștia au primit cu mare bucurie hăinuțe și jucării, rechizite, obiecte pentru îngrijirea personală, precum și alimente și dulciuri. Oricine dorește să sprijine acest proiect se poate alătura oricând echipei de voluntari, poate face donații constând în sprijin financiar sau în obiecte precum rechizite, cărți ori jucării sau poate oferi alimente, cu condiția ca acestea să fie ambalate.
Pentru a sprijini acest proiect, puteți contacta reprezentanții Bisericii Sfântul Ioan Botezătorul din Chitila, Fundația „Prețuiește Clipa", la adresa de email getanenciu@fundatiapretuiesteclipa.ro și afterschool-ul Media 10 Chitila, la adresa media10.chitila@gmail.com, tel. 0736.570.448.