WORKSHOP de TERAPIE PRIN RAS

Știați că o repriză de râs cu poftă aduce tot atât oxigen în organism cât o sedință de aerobic, fitness, jogging sau tenis?
Nu vrem să înlocuim sportul, dar credem cu tărie în râs și beneficiile sale, așa că împreună cu prof. psiholog Ioana Andreea Niţică și Fundația Prețuiește Clipa vă propunem un workshop cât se poate de interesant!

Terapie prin râs-atelier jucăuș și creativ

Vom discuta despre râs și calitățile benefice asupra organismului, despre umor și creativitate, despre efectele pozitive ale râsului asupra vieții sociale și nu în ultimul rând, despre cum să ai parte de umor și bună dispoziție în fiecare zi.

TEME

Rasul si calitatile benefice asupra copilului
Umorul si creativitatea
Rasul si efectele pozitive asupra vietii sociale ale copilului
Cum sa ai parte de umor si buna dispozitie in fiecare zi
Umorul si educatia

Deja e cunoscut faptul ca rasul este benefic fiecaruia dintre noi, cu atat mai mult copiilor, care isi insusesc umorul in viata de zi cu zi, natural si simplu.
Efectele benefice pe care le ofera rasul sunt nenumarate, insa poate cel mai important efect este acela de a aduce o portie mare de oxigen creierului, ce la randul ei aduce o activitate intensa a muschilor, o activitate mult mai intensa a organelor interne si nu in ultimul rand o stare de fericire cu efect indelungat.
Umorul este o buna sursa de a activa creativitatea copilului, caci el activeaza acele parti ale personalitatii fiecaruia care de cele mai multe ori raman nedescoperite sau neexplorate.
Rasul, poate avea asupra copilului un efect pozitiv la scoala, avand rol de imbunatatire a respectului de sine, a integrarii in societate si a mediului familial.
Un copil vesel este implicit un copil mai sanatos si mai fericit, asadar rasul poate fi cu usurinta folosit ca si element al fiecarei zile, pentru a aduce un plus de buna dispozitie.
Umorul, poate fi astfel considerat un punct forte in educatia fiecarui copil, atata timp cat este folosit corect, studiat si nu in ultimul rand aplicat.

Data curs: 26.06.2014