WORKSHOP DE COLAJ

Week-end-ul trecut, Fundația Prețuiește Clipa alături de artistul vizual OCTAV MOISE, a susținut la sediul fundației, un WORKSHOP DE COLAJE, alături de elevi ai Colegiului Național Sf. Sava și ai Colegiului Național Ion Neculce din București, dar și de voluntari pasionați de frumos.

Colajul, ca și tehnică folosită în artele plastice, e considerată o formă de artă extrem de actuală și căutată pentru a fi descoperită în amănunt.
În afară de foarfeci, rigle, foi colarate, cartoane, unghiuri, proporții, e nevoie de multă dedicare, implicare, viziune, imaginație, curaj al punerii ideii în practică, învățare, exersare, îndrăzneală, artă a compoziției. Pe lângă "Lectia de colaj" ce a susținut-o Octav, ne-a împărtășit și câteva cuivnte despre COLAJ, ca sa intelegem cu totii mai bine tainele acestuia:
"Colajul este o tehnică folosită cu precădere în artele plastice, în care lucrările sunt create prin asamblarea mai multor elemente. Diversitatea materialelor folosite este considerabilă: colajele pot include de la bucăți de hârtie tăiate din reviste/ziare, materiale textile, lemn, vopsea până la obiecte de uz caznic și materiale reciclabile.
Colajul apare la începutul secolului XX că experiment al cubistilor și se dezvoltă împreună cu dadaismul, constructivismul iar mai apoi suprarealismul. Fiecare curent aduce acestei forme de artă ceva nou din punct de vedere estetic. Este folosit la începuturi în mod subversiv, pentru a critică societatea, politicienii sau a semnala diverse probleme socio-economice. În Rusia constructiviștii îl folosesc că instrument de propagandă.
De-a lungul secolului XX majoritatea curentelor artistice au adoptat colajul că metodă de exprimare artistică, aducând ceva nou fie în plan estetic, fie conceptual.
Odată cu invazia graficii computerizate apăr și colajele digitale, că apoi să se lărgească sferă de posibilități tehnice."

Ne gândim să organizăm un WORKSHOP DE COLAJE, la care puteți participa și voi! Ce spuneti?

ÎN CURÂND, unim ARTA și EDUCAȚIA, într-un WORKSHOP DE COLAJE!