Modul - Roata Emotiilor

Elevii claselor V-VIII, ai Școlii Ion Vișoiu, nr.1, Chitila, în cadrul programului educațional "Fii voluntarul educației tale!", după ce au descifrat tainele prieteniei, împreună cu profesorii și psihologii Fundației Prețuiește Clipa, au ales ca și promovare a modalităților de identificare a emoțiilor, de exprimare și control a acestora prin joc, Roata Emoțiilor.

Fie că e vorba de o relație afectivă de scurtă sau de lungă durată, oglindind atitudinea noastră față de realitate, emoțiile sunt nelipsite din viață noastră.
Fiecare elev a ales o emoție și a trebuit să o asocieze cu un moment definitoriu din viață sa, urmând apoi să discutăm împreună, modul de percepere și a emoțiilor din JoculRoata Emoțiilor, destinate și celorlalți elevi.
Astfel, trăirea de emoții diferite de către persoane diferite, ajută la o mai bună înțelegere, învățare și identificare a acestora.
O diversitate de emoții au fost puse in joc și ulterior alese de către elevi, astfel reusind să dezvoltăm competențe emoționale, identificând cauza și consecințele exprimării unei emoții.
Am învățat împreună că toate emoțiile sunt firești și normale, că suntem diferiți, însă putem trăi aceeași emoție în contexte diferite!

"Bucurie=atunci când am cunoscut-o pe prietenă mea!" (O. 11 ani)

"Tristete=dezamagire." (I. 13 ani)

Prețuiește clipa, prețuiește emoția!