Modul - Puncte tari, puncte slabe

Modul - Puncte tari, puncte slabe

Elevii claselor V-VIII, ai Școlii Ion Vișoiu, nr.1, Chitila, în cadrul programului educațional "Fii voluntarul educației tale!", au fost împărțiți în grupe, susținute de psihologi și profesori, programul educațional începand cu o temă ce nu mai are nevoie de nicio prezentare: PRIETENIA.


Fie că e vorba de simpatie, stimă, respect, atașament reciproc ce leagă două sau mai multe persoane, ce implică sentimente de tot soiul, durabile sau mai puțin durabile, prietenia leagă sau dezleagă, creând astfel experiențe de viață complexe, atât în rândul copiilor, cât și în rândul adulților.
Fiecare dintre elevi, a dezvăluit în cadrul modului din programul Fii voluntarul educației tale!, care sunt punctele sale tari, dar și cele slabe și, care sunt modalitățile de a le anula pe cele slabe sau de a lucra asupra lor pentru diminuarea acestora.
Elevii au scris cele mai frumoase definitii ale prieteniei și, nu s-au sfiit să își recunoască punctele slabe și să le discute liber în fața psihologilor și a profesorilor.
Am identificat astfel, împreună cu profesorii si psihologii Fundației Prețuiește Clipa, care este legătura ce unește o prietenie, ce implică aceasta în rândul ambelor părți implicate, cum se menține o astfel de legătură, care sunt așteptările și ce au fiecare de oferit într-o astfel de relație.
Am avut plicuri albe, în care fiecare elev și-a "expediat" punctele tari și punctele slabe catre profesorul sau psihologul sau, moment de o reală încantare pentru elevi și nu numai!"Prietenia este un trandafir, dar care uneori te poate intepa." (I., 13 ani)

"Prietenia este o bucatarie!" (M. 11 ani)

 Prețuiește clipa, prețuiește prietenia!