Modul - Ghidul Prieteniei

Elevii claselor V-VIII, ai Școlii Ion Vișoiu, nr.1, Chitila, în cadrul programului educațional "Fii voluntarul educației tale!", continuă activitatea, axându-se pe subiectul prieteniei, cu tot ce implică aceasta.

Fie că e vorba de simpla definiție a prieteniei, ori inițierea unei relații de prietenie, modul în care ne alegem prietenii, ori competențele pe care trebuie să le deținem pentru a menține o relație de prietenie, modul în care solicităm ajutorul atunci când avem nevoie, ori stabilirea așteptărilor ce le avem de la un prieten, prietenia e a noastră, a tuturor și e vital să reușim să o definim cât mai corect.
Ne-am jucat de-asta data și am ales Ghidul Prieteniei ca și ajutor de nădejde, ghid ce a fost completat de fiecare elev în parte și apoi discutat și explicat.
Apoi, am ales Jocul cu creionul, ca și instrument de legătură (vârf-capăt), între două persoane, ajutând astfel elevii, să identifice cu ușurință ce tip de relație promovează, în funcție de care capăt l-au ales și de ce, care este gradul lor personal de implicare într-o relație și care este legătura jocului cu viață reală.
Elevii au descoperit astfel prietenia în toată complexitatea ei, ajungând astfel la o mai bună autocunoaștere și modalitate de exprimare și relaționare!

"A avea un prieten adevărat înseamnă a avea totul!" (R. 10 ani)

Prețuiește clipa, prețuiește prietenia adevărată!