Modul - Comportamente antisociale

Fundația Prețuiește Clipa continuă programul "Fii voluntarul educației tale" la Sc. Nr. 1 "Ion Vișoiu" din Chitila, după ce au discutat despre teme precum Prietenia, Emoțiile, Punctele slabe și punctele forte, cu o temă ce implică atât interes cât și informație: Comportamentele antisociale.

Elevii claselor V-VIII au fost curioși să afle ce implică un comportament antisocial și care sunt efectele unui astfel de comportament atât în momentul prezent, când pentru ei e doar o metodă de a atrage atenția sau de a refula, cât și în viitor, când un asemenea comportament le-ar putea influența alegerea unei meserii și de ce nu, păstrarea acesteia pe o perioadă îndelungată.

Comportamentele antisociale fie că se referă la furt, la dificultăți recurente cu legea, la agresivitate ori violentă, au ca punct de plecare abuzuri suferinte în copilărie, prezența unui părinte cu personalitate antisociala ori dependent de alcool.

Într-o atmosferă interactivă de întrebări-răspunsuri, am discutat și identificat comportamentele antisociale prezente în familiile ori mediul social al elevilor, ca în final să discutăm despre consecințele unui astfel de comportament ce le-ar putea influența într-un mod radical viața.

Comportamentele antisociale, identificate și discutate, pot fi evitate ori de ce nu, anulate, mai ales în viața unui elev ce are în față un viitor și alegeri importante de făcut!

"Un comportamnet antisocial mă poate împiedica să aleg meseria de pompier." (M., 16 ani)