Modul 3 - Atelier de desen

Sub egida Asociației Română Împotriva LeucemieiFundația Prețuiește Clipa, continua Proiectul de Art Terapie, printr-un modul ce cuprinde desenul ca și formă de tratament prin artă, punând la dispoziție întreaga recuzită pentru desfășurarea armonioasă a atelierelor în curs.

Am reinceput in 2013 Proiectul de Art Terapie ce se desfășoară în Institutul Clinic Fundeni, Secția de hematologie, cu suportul cadrelor medicale prezente, a psihologilor voluntari și a reprezentanților A.R.I.L..

Vârsta a doua nu a fost un impediment pentru pacienti în a alege culori vii, de primăvară pentru a-și desena "Inima fericita", temă aleasă de Fundația Prețuiește Clipa pentru acest modul de desen. Flori, cireșe ori nepoți, au fost motive ce ne-au însoțit de-a lungul modulului și care însoțesc pacienții zi de zi în viață.
Am ales chiar inimi, nu coli albe de hârtie de această data, tocmai pentru a exemplifica mai concret sentimentele, trăirile și emoțiile pe un obiect simbolic, fiecare pacient alegându-și o inimă: colorată, de dimensiuni mici sau mari, plată ori ușor bombata.

Jocul a fost o reusita, căci solicitările de a desena pe un al doilea rând de inimi nu au încetat să apara.

Așadar, INIMA, fie că o desenăm cu carioci ori cu propriile emoții, are dreptul să fie fericită!