Modul 2 - Educatie Sexuala

Fundatia Pretuieste Clipa
, alege inceputul anului 2013 sa-l imparta cu elevii claselor a VI-a, a VII-a și a VIII-a, ai Școlii Ion Vișoiu, nr. 1, Chitila, în cadrul programului educațional "Fii voluntarul educației tale!", continuand proiectul, cu un subiect generos, de interes și aprofundare, de conștientizare și informare și anume: EDUCAȚIA SEXUALĂ.

Si de data aceasta, Fundația Prețuiește Clipa a fost reprezentată de psihologi și voluntari, împărțiți pe echipe mixte, astfel încât orele modulului să decurgă optim, ca reușita finală să fie una pe măsură, cu aceasta ocazie multumindu-le Romeliei Dragnea, lui Radu Marius Chivulescu, lui Alexandru Pop si lui Elvis Sake.

Elevii, în urma primului modul de Educație Sexuală, ne-au oferit un feedback pozitiv, ce a manifestat interes și deschidere spre cunoaștere, atunci cand vine vorba de atractia fizica datorata modificarilor hormonale specifice varstei.
Am animat ora de curs cu un Joc de rol, ce a scos la suprafața ipostaze ale elevilor, referitoare la tot ce implică o relație sexuală, în concordanță cu răspunsurile posibile ce le-ar fi fost date de către familie, grup de prieteni, profesori, la întrebările "cheie" ale acestora.
Așadar, ne-au fost adresate întrebări precum: "Cand e corect să începi viață sexuală?", "Cum ne protejăm corect?", "Cum evităm o sarcină?", "Cum discutăm cu partenerul/parteneră dacă ne dorim să începem viață sexuală?", "Ce implică o viață sexuală?", "Cum se folosește corect prezervativul?, întrebări ale căror răspunsuri le-am oferit în colaborare cu elevii.

Am avut parte de oră din care elevii au reușit să înțeleagă majoritatea aspectelor unei implicari din punct de vedere fizic și totodată, o oră interactivă și interesantă!

"Intr-o relație sexuală trebuie să existe înțelegere, plăcere dar mai ales iubire." (S. 16 ani)

"Atat un bărbat cât și o femeie, dacă vor o relație sexuală, trebuie întâi să comunice fiecare ce își dorește, apoi să-l asculte și pe partener să vadă ce are de spus și acesta." (L. 13 ani)

"Sexul trebuie făcut protejat, neapărat." (A. 15 ani)