Modul 2 - Atelier de desen

Sub egida Asociației Română Împotriva Leucemiei, Fundația Prețuiește Clipa, a început Proiectul de Art Terapie, printr-un modul ce cuprinde desenul ca și formă de tratament prin artă, punând la dispoziție întreaga recuzită pentru desfășurarea armonioasă a atelierelor în curs.

Am reinceputin 2013 Proiectul de Art Terapie ce se desfășoară în Institutul Clinic Fundeni, Secția de hematologie, cu suportul cadrelor medicale prezente,a psihologilor voluntari și a reprezentanților A.R.I.L.

Modulul Atelierul de desen, și-a extins registrul de lucru și în saloanele Secției de Hematologie, fapt îmbucurător pentru pacienții a căror deplasare se dovedea a fi anevoioasă și dificilă, aproape imposibilă. Așadar, un salon ce își purta vârsta de la 26 de ani până la 80 de ani, a fost loc de joacă, reamintiri, senzații redescoperite și zâmbete ce-au dăinuit printre lacrimi de fericire. Am vorbit despre culorile preferate, despre viață, despre curaj și nădejde. Și cum nu se putea altfel decât așa, au ales cele mai vii și calde culori pentru a-și desena viața.
Pacienți cu vieți frumoase, demne de scris în pagini de cărți, pacienți veseli și demni, din nou ne-au învățat pe noi, psihologi de profesie că: "Viata merge doar înainte. Înpoi n-are cum."

Până la urmă, orice clipă e o operă de artă. A propriei vieți, sau, de ce nu, a tuturor celor din jurul nostru!