Modul 1 - Educatie Sexuala

Elevii claselor a VI-a, a VII-a și a VIII-a, ai Școlii Ion Vișoiu, nr. 1, Chitila, în cadrul programului educațional "Fii voluntarul educației tale!", au avut parte, ca și continuare a proiectului, de un subiect generos, de interes și aprofundare, de conștientizare și informare și anume: EDUCAȚIA SEXUALĂ.

De data aceasta, Fundația Prețuiește Clipa a fost reprezentată de psihologi și voluntari, împărțiți pe echipe mixte, astfel încât orele modulului să decurgă optim, ca reușită finală să fie una pe măsură.
Fie că e vorba de schimbări hormonale, de construirea unei relații, de corp ori sexualitate, de limite, de așteptări și nevoi, educația sexuală în școli reprezintă puntea de legătură între adolescentă și efectele acesteia pozitive, nicidecum negative.
Fiecare dintre elevi, în cadrul modulului din programul Fii voluntarul educației tale!, a avut posibilitatea prin teste scrise ori "Jocul mâinilor legate", să-și expună părerile, opțiunile, întrebările, dar totodată și să învețe ce implicări are o relație, ce așteptări și atitudini sunt corecte de urmat!

O temă pe înțelesul tuturor, ușurată de partenerii noștri de la Editura All, prin cartea "Sex pentru începători", ce la finalul modulului va fi oferită ca și premii, elevilor ce au dat dovadă de interes și seriozitate!

"Sexul este atunci când doi oameni trec la o etapă următoare dintr-o relație. " (G.. 13 ani)

"Când un bărbat și o femeie vor să-și întemeieze o familie, de comun acord, decide să aibă o relație sexuală. " (I., 11 ani)