MODUL 1 - Atelier de desen

Sub egida Asociației Română Împotriva Leucemiei, Fundația Prețuiește Clipa, a început Proiectul de Art Terapie, printr-un modul ce cuprinde desenul ca și formă de tratament prin artă, punând la dispoziție întreagă recuzită pentru desfășurarea armonioasă a atelierelor în curs.

Proiectul de Art Terapie se desfășoară în Institutul Clinic Fundeni, Secția de hematologie, cu suportul cadrelor medicale prezente, a psihologilor voluntari și a reprezentanților A.R.I.L.

În primul modul, Atelierul de desen a început cu prezentarea individuală a pacienților, prezentare ce cuprinde aflarea diagnosticului, metodele de tratament folosite, durata tratamentului, evoluția bolii și eventuale ameliorări ale acesteia, după care fiecare pacient, având la dispoziție o foaie albă de hârtie și creioane colorate, a fost rugat să realizeze un desen cu tema: Lumea mea.

Pacienții au vârste între 30 și 75 de ani, însă toți au dat dovadă de o bună cooperare și deschidere către jocul cu colorile, iar ca feedback final, mulțumirea personală era vizibilă, cu mențiunea că așteaptă cu interes următorul atelier.

Mulțumim tuturor pentru susținere!

De acum inainte, FUNDATIA PRETUIESTE CLIPA, a ales ziua de luni, ca zi de ART TERAPIE!