Generalitati

Psihoterapia, ca liant între medicină și psihologie, este o metodă de tratament complexă, ce utilizează mijloace psihologice în tratarea afecțiunilor psihice, a adaptării sau a unor tulburari psihosomatice, centrată pe reducerea sau ameliorarea unor simptome, tulburări mintale sau stări de suferința psihosociale și/sau psihosomatice și comportamente disfuncționale.

Psihoterapia este cunoscută pentru gamă amplă de tehnici folosite, axându-se în principal pe stabilirea unei bune legături dintre pacient-terapeut.

Fundația Prețuiește Clipa, folosind metodologii și mijloace specifice cadrului clinic și teoretic în psihoterapie, urmărește diminuarea și înlăturarea simptomelor sau comportamentelor maladaptative și reechilibrarea prin modificarea cauzelor acestor simptome și tulburări, uneori ajungându-se până la restructurarea personalității.

Psihoterapia poate fi individuală, și atunci obiectul intervenției este individul, sau de grup, atunci obiectul intervenției fiind grupul (cuplu, familie, etc.), de aceea o subclasam în:

Psihoterapie individuală
Psihoterapia de grup
Psihoterapia copilului și a adolescentului
Psihoterapia de cuplu
Psihoterapia de familie

Ca și orientări ale Psihoterapiei, amintim:

Psihoterapia cognitive-comportamentală
Psihoterapia psihodinamica
Psihoterapia existențială
Psihoterapia de scurtă durată
Psihoterapia sistemica
Psihoterapia transpersonala

Psihoterapia, în concluzie, e metodă de tratament care găsește soluții de îmbunătățire a vieții, de restrcturare și îmbunătățire a propriei personalități, psihoterapeutul având rolul să îi ofere pacientului suportul de a-și descoperi resursele interne, încât să își poată răspunde singur la întrebări și sa conștientizeze cauzele reale ale problemelor. Pacienții astfel, vor învăța să se accepte așa cum sunt, să trăiască în prezent, să accepte propriul trecut șiș a reușească să facă propiectii corecte și benefice asupra viitorului.

Am ales astfel, să venim către voi, cu un suport psihoterapeutic profosionalist, pentru a reuși o conștientizare cât mai rapidă a problemei și a găsi o metodă de tratament adecvată, pentru a o putea rezolva.

Deja cu o bună alianță terapeutică, Psihoterapiei îi rămâne sarcina ca împreună cu Fundația Prețuiește Clipa, să identifice cauza problemei existente și să o înlăture!