Centrul Educational "Sf Ioan Botezatorul", Chitila

Centrul Educational

Proiect  Centrul Educational "Ioan Botezatorul", Chitila

Program tip after-school gratuit

Una dintre solutiile verificate si care au dat rezultate pentru diminuarea fenomenului de abandon scolar si de delicventa juvenila este ca biserica, scoala si comunitatea locala sa se implice in aducerea si educarea copiilor cu grad ridicat de risc, intr-un program de tip After-School.

INITIAT  DE:

• Fundatia "Pretuieste Clipa"

Fundatia "Pretuieste Clipa" sustine proiectul After-School cu rechizite scolare si materiale didactice pentru buna desfasurare a temelor pentru acasa a elevilor inscrisi, alaturandu-se comunitatii ce contribuie la proiect cu voluntari psihologi si cadre didactice.

SPRIJINIT DE:

• Institutiile de invatamant din Chitila
  • Primaria Chitila sustine proiectul prin plata utilitatilor
  • Media 10 After-School sustine proiectul cu material didactice si parinti voluntari.
  • Voluntari- membri ai comunitatii care vor participa la activitatile extracuriculare si care ne vor sustine cu rechizite, materiale si produse necesare desfasurarii activitatii.

Psihologii, cadrele didactice cat si preotul Bisericii "Ioan Botezatorul", vor informa copiii si familiile acestora despre importanta educatiei si imbunatatirea situatiei scolare a copiilor si totodata nespre necesitatea efectuarii temelor pentru acasa.

In cadrul programului din Centrul Educational "Sf. Ioan Botezatorul" copiii vor beneficia de sprijin la pregatirea temelor, participarea la activitati extra-curriculare, precum si suport psihologic si social.

CUI SE ADRESEAZA:

Proiectul  Centrul Educational "Sf. Ioan Botezatorul"se  adreseaza unui numar de 16 elevi de la Scoala Generala Ion Olteanu, fara posibilitati financiare, dar care isi doresc sa invete. Selectarea copiilor se va face pe baza datelor primite de la departamentul social al Primariei Chitila si pe baza recomandarilor venite de la invatatori.

Inca din vara anul scolar 2013, elevii participanti in cadrul proiectului Centrul Educational "Sf. Ioan Botezatorul" au avut ocazia sa participe si la SCOALA DE VARA 2013 alaturi de echipa Asociatiei  EDUJOY formata din psihologi,  langa de care au sustinut Atelierul de educatie naturala -

ORGANIZARE:

Proiectul se desfasura pe baza de voluntariat si de sponsori.

Programul : de luni-vineri, intre orele 8:30 - 12:00 cu urmatoarele activitati:

• -Masa (sandwich & fruct);
  • -Teme;
  • -Activitati extra-curriculare.

SUPRAVEGHETORI:

• persoana care sa primeasca zilnic elevii in centru si sa le ofere micul dejun (- voluntar)
  • Un cadru didactic voluntar 9:00 - 12:00

OBIECTIVELE PROIECTULUI:

ü  Facilitarea accesului la educatie si cresterea nivelului de formare educationala a copiilor din localitatea Chitila;

ü  Prevenirea abandonului scolar in randul copiilor din clasele primare;

ü  Stoparea fenomenului de delicventa juvenila.

Aceste OBIECTIVE se vor realiza prin:

ü  Implicarea in activitati de educare scolare si extrascolare;

ü  Recuperarea cunostintelor neasimilate la timp la scoala;

ü  Dezvoltarea aptitudinilor native, a creativitatii, a spiritului civic si a lucrului in echipa;

ü   Integrarea copiilor in societate prin organizarea de evenimente si prin participarea la evenimentele comunitatiii