Atelier de modelaj cu plastilina

În colaborare cu Asociația Română Împotrivă Leucemiei - A.R.I.L., continuăm proiectul de Art Terapie, la Institutul Clinic Fundeni, Secția de Hematologie.
Am folosit până acum desenul ca și instrument al terapiei prin artă și rezultatele, deși nu pot fi monitorizate în timp pentru că pacienții nu stau pe o perioadă determinată în spital, sunt vizibile încă din timpul orei de activitate în salon.

Conceput ca un joc pentru copii, jocul cu plastilina s-a dovedit a fi extrem de eficient folosit ca metodă de Art Terapie, având rol relaxant și de dezvoltare cognitivă. Un mod ușor de a-și exprima emoțiile, trăirile și proiecțiile, cu posibilitatea de a-și activa imaginația și de a crea câte un dar pentru cineva drag.
Pacienții, de această data deținând vârste peste 60 de ani, nu au refuzat să răspundă pozitiv propunerii noastre de a se juca cu plastilină felurită, caldă ori parfumata, având astfel posibilitatea "evadeze" din starea prezenta, proiectând asupra lor lucruri pozitive, care le aduc mulțumire și bucurie.Lacrimile, deci, nu au întârziat să curgă pe obrajii acestora, au fost lacrimi de bucurie, de aducere-aminte a momentelor frumoase din viața lor. Au modelat inimi, inimile fiind se pare "motoarele principale ale corpului uman".

O interacțiune interesantă cu jocul, cu metodele de lucru mai puțin întâlnite la vârsta a două, dar nu mai puțin agreate și folosite, se pare.

Așadar Fundația Prețuiește Clipa a adus plastilina că instrument de joacă și dezvoltare, în ajutorul pacienților, pacienți ce s-au dovedit extrem de încântați și entuziasmați atât de jocul în sine cât și de ceea ce au creat fiecare.

Jocul, în cele din urmă, nu are vârstă!