Atelier - Daruri pentru cei dragi

Atelierul After school a ales ca și primă activitate pentru copii, jocul cu plastilina, poate unul dintre cele mai dorite jocuri între copii, având rol de relaxare și de dezvoltare cognitivă. Jocul cu culorile, formele și textura plastilinei, e atât formă de distracție cât și de calmare a copiilor, dar și formă de a-și exprima trăirile, sentimentele, emoțiile, dezvoltându-și în același timp, creativitatea, stima de sine și încrederea în forțele proprii.

Plastilina astfel, poate lua diverse forme, poate fi combinată în felurite moduri ca și paletă de culori, poate avea semnificații reprezentative și poate da răspunsuri pe care părinții și profesorii de cele mai multe ori nu le au, la diversele întrebări ce le au.

O metodă eficientă în dezvoltarea copiilor, mai precis în dezvoltarea musculaturii mâinilor, în dezvoltarea conceptului de culoare și diferențierea acestuia și, în dezvoltarea capacității de a defini forme, toate acestea venind în ajutorul unei bune dezvoltări a sistemului nervos.

Fundația Prețuiește Clipa a ales tema - Daruri pentru cei dragi, ca și exemplificare a jocului cu plastilina, astfel fiecare copil în parte, construind prin arta modelării, un cadou, un dar, pentru cineva drag.

Trăirile, sentimentele și emoțiile copiilor puse în forme și culori de plastilină, au o relevanță deosebită în proiecția acestora în viață reală.

O zi plină de culoare și forme, de relaxare și dezvoltare, ce s-a încheiat cu cele mai frumoase daruri pentru cei dragi!