Atelier - Ce e placut in viata mea?

Atelier - Ce e placut in viata mea?

Atelierul After school a ales ca și continuare a activității fundației, jocul cu hârtia, cariocile și creioanele colorate, joc care de cele mai mlte ori e folosit ca și limbaj spontan de comunicare a copiilor cu adulții.
O activitate plină de culoare, imaginație și proiecție, ce vine în identificarea a tot ce înseamnă bucurie, tristețe, secret și frica, dragoste și nevoie de dragoste, etc.

 

Desenul este un mijloc extraordinar de înțelegere a copiilor și de a stabili o legătură mai strânsă între aceștia și părinți ori educatori.
Copiii de cele mai multe ori au un mesaj de transmis, iar desenul prin forța de a reproduce întreaga lume emoțională transpusă în lumea reală, e considerat o formă liberă de a arată celor din jur propria proiecție despre sine, despre familie, despre mediul înconjurător.
Informații de preț, obținute în mod natural și instantaneu, ce creează o punte sigură, în stabilirea relațiilor copil-familie, de cele mai multe ori.

Fundația Prețuiește Clipa a ales desenul, ca și modalitate de a descoperi personalitatea și nivelul intelectual al copiilor, alegând o temă relevantă - Ce e plăcut în viața mea?.

Astfel, în fascinația copilului de a desena, reies sentimente profunde la suprafața, astfel părinții și educatorii, reușind să rezolve diversele discrepanțe și probleme identificate în viața reală, la timp.

O zi ce a prins cele noi forme, idei, imagini, și care a adus copiilor momente de zâmbete, dar și de conștientizare a vieții și a tot ce înseamnă aceasta!