Asociatia Romana Impotriva Leucemiei (ARIL) in colaborare cu Fundatia Pretuieste Clipa

Asociația Română Împotriva Leucemiei (A.R.I.L) împreună cu Fundația Prețuiește Clipa reprezentată de psihologul clinician Ioana Andreea Nițică, în data de 19.11.2012, a demarat un proiect ce se dorește a fi amplu, curajos, de impact și totodată benefic pacienților și beneficiarilor acestora, aflați în Secțiile de hematologie, din spitalele din România.

Am ales ART TERAPIA, căci este subiect de nișă în România și deasemenea noi suntem primii care au ales-o ca și metodă de tratament pe acest segment hematologic, sperând la rezultate pozitive si vizibile.

Art Terapia, susține folosirea terapeutică a creației artistice pentru imbunătătirea stării emoționale a persoanelor care au diferite dificultăti de viată sau a celor care isi doresc dezvoltare personală. Art terapia folosește tehnici creative precum desenul, pictură, modelajul, teatrul, dânsul, marionetele, teatrul pentru a ajută fiecare persoană să se inteleagă pe sine, să se elibereze de anxietate, de tensiuni și să faciliteze comunicarea și relaționarea.

Proiectul de derulare a programului din atelierele de Art Terapie a luat startul la Institutul Clinic Fundeni și, odată ce am stabilit o bună cooperare în vederea unui scop comun și anume de a veni în sprijinul pacienților-beneficiarilor actuali și viitori cu boli hematologice din România, le vom oferi asistentă medicală, socială și spirituală, respecandu-le demnitate și integritatea umană.

Întâlnirile vor fi perioadice și împărțite în module/ateliere de lucru, iar la finalul acestora se vor realiză statistici ce vizează evoluția pacienților și a beneficiarilor acestora, ameliorarea stării de sănătate a acestora atât fizică cât și psihică.